niuniaj 15.11.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam prsze o info czy ktoś buduje juz ten sliczy domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 16.11.2010 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam prsze o info czy ktoś buduje juz ten sliczy domek? Ja buduje w kuj-pom. Mam stan surowy otwarty..tj. zadaszenie nad częścią mieszkalną jeszcze niekompletne natomiast garaż już pod papą. Pozdrawiam. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomian75 16.11.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Ja buduje w kuj-pom. Mam stan surowy otwarty..tj. zadaszenie nad częścią mieszkalną jeszcze niekompletne natomiast garaż już pod papą. Pozdrawiam. Jacek Witam mam pytanie czu budujesz w wersji z garażem i z kotłownią na paliwo stałe (węgiel) ściśle z projektem czy są jakieś zmiany? a w kuj-pom to daleko od grudziądza? Pozdrawiam Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 16.11.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam mam pytanie czu budujesz w wersji z garażem i z kot��owni�� na paliwo sta��e (w��giel) ��ci��le z projektem czy s�� jakie�� zmiany? a w kuj-pom to daleko od grudzi��dza? Pozdrawiam Irek tak, tj. wersja z garażem i kot��owni�� na groszek. Zmiany w projekcie tylko kosmetyczne tj. na górze likwidujemy drzwi z lazienki na stryszek, zamiast tego zrobimy drzwi z garderoby w sciance dzialowej nad garażem. ��cianki dzia��owe w projekcie na poddaszu wszystkie s�� z regipsów, zamierzamy zrobi�� je z bk Solbet 12 (po��ówka). Z Grudzi��dza to oko��o 70km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomian75 17.11.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ja też o tym myśle i chyba to dobry pomysł, bo regipsy to niewiele taniej a jednak na tym się nic nie powiesi, a nie podwyższałeś poddasza o jeden pustak , bo mi tak niektórzy radzą tylko niewim czy nie zepsuje to bryły budynku i jeszcze jakie schody? całe drewno czy obkładany beton Mam nadzieje że nie jestem zbyt wścipski pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 20.12.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam serdecznie, Poszukuję kogoś, kto buduje lub zamierza budować dom BW-02 z pracowni z Jeleniej Góry. Oto link do niego:http://www.dobreprojekty.pl/projekt_BW02.html Początkowo z żoną byliśmy zdecydowani na projekt OLIWKA http://www.projekty.ign.com.pl/?id=182&p=detail jednak po analizie i konieczności dokonania szeregu zmian zdecydowaliśmy się na BW-02. Proszę o opinie, co sądzicie i ewentualnie na jakim jesteście etapie i z jakimi kosztami trzeba się liczyć. Pozdrawiam i zapraszam do grona BW-02 - byłbym wdzięczny za zdjęcia z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja285 02.01.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 witam, też jestem na 99% zdecydowana na ten projekt. powstrzymuje mnie tylko brak opinii dotycząca tego biura projektowego, boje się np. ze będzie miał masę błędów Ze zmian napewno likwidacja tego okna na dachu (lukarna???) na rzecz zwykłego dachowego, i gdzieś wciśnięcie garderoby na górze, a miejsce nad garażem zaadaptowac na pracowniędla męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Konin 03.01.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam serdecznie i pozdrawiam w Nowym Roku. My z mężem również jesteśmy prawie zdecydowani na kupno projektu BW-02. Planujemy dokonać kilku istotnych zmian np rezygnacja z garażu, podpiwniczenie części budynku i przeniesienie kotłowni do piwnicy. Wysłałam zapytanie do biura projektów czy istnieje możliwość uzyskania zgoda na te zmiany i bardzo szybko dostałam odpowiedź, że nie ma problemu z uzyskaniem pozwolenie na dokonanie tych i innych zmian, tak więc myślę, że problemów za kontaktem z biurem w przyszłości również nie będzie. Pozdrawiam i życzę szybkiej realizacji marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 03.01.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Również pozdrawiam w Nowy Rok i z przyjemnością stwierdzam że dzisiejszego dnia odebrałem zamówiony projekt BW-02 w odbiciu lustrzanym . Wszystko dotarło i projekcik czeka do przeanalizowania. Co do zmian rzeczywiście biuro nie stwarza problemów a architekt sympatyczny i służy pomocą odpowiadając na każde pytania. Co do zmian w naszym projekcie to jedynie myślimy o poszerzeniu garażu o 30 cm ( nie trzeba dokonywać żadnych istotnych zmian konstrukcyjnych) oraz zastanawialiśmy się również jak Ty maja285 nad likwidacją lukarny zastępując ją oknem połaciowym. Jednak po konsultacji z projektantem - odradził nam to rozwiązanie ze względu na istotne zmniejszenie się pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta19 04.01.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 WitamTeż jesteśmy zdecydowani na projekt BW -02 w odbiciu lustrzanym, początkowo myśleliśmy o wariancie z kuchnią od frontu, jednak po namyśle i usytuowaniu domku ( wejście od strony południowej ) jednak zostajemy z salonem od frontu. Jutro wybieramy się jeszcze do architekta i jak wszystko będzie ok to budujemy BW - 02. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 04.01.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Projekcik stosunkowo młody bo z maja 2010 roku - ciekawe czy ktoś już buduje i czy doczekamy się jakiś fotek z realizacji.. Edytowane 4 Stycznia 2011 przez sebass_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja285 04.01.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 a czy Wasi architekci adaptujący wypowiadają się pozytywnie o projekcie???W jakiej kwocie myślicie się zamknąć jeśli chodzi o budowę (bez działki) Myślicie że z 300.000 da radę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad76 05.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Dziś zamówiłem ten projekt i tez wszystko mnie interesuje np. ile wyniesie budowa to chyba najważniejsze, jeżeli chodzi o to czy ktoś buduje ten dom to znalazłem tylko stronkę z projektem BW-01, ale można sobie zobaczyć bo to podobne domki a tam są fotki z realizacji. Pozdrawiam i czekam na nowe wpisy. link do fotek BW-01 http://picasaweb.google.com/jack.staniszewski/BW0102?authkey=Gv1sRgCKTDzpax7-OXnwE&feat=email# Edytowane 6 Stycznia 2011 przez kerad76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 05.01.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Grono sympatyków rośnie Co do kosztów budowy ciężko określić - bo trzeba się zastanowić ile zrobimy sami czyli czy będziemy budować systemem gospodarczym czy przyjdzie firma i wszystko nam wybuduje. Ja przewiduje wprowadzić się i zmieścić się w 200 tys zł a nawet mniej. Ostatnio byłem w podobnym domku jednak facet bardzo dużo robił sam i zamknął się w 100 tys do wprowadzenia. Wydaje mi się że jest to mimo wszystko realna kwota i na pewno wielu znajdzie się takich którzy zaprzeczą - ja jestem dobrej myśli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 05.01.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 maja285 byłaś u architekta? Co powiedział na temat projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja285 07.01.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Wtajcie, projektu jeszcze nie pokazywałam u architekta.100tys.??????? wydaje mi się że nie ma szans aby teraz wybudwać dom w tej kwocie, nawet własnymi rękami. same materiały muszą kosztować więcej, a gdzie instalacje elektryczna, wod.-kan, ogrzewanie???? fundamenty, stolarka i dach i nie ma 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 08.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 wszystko wyjdzie w praktyce - zobaczymy jak zaczniemy budować.... czy robiliście jakieś zmiany w projekcie?? Właśnie przeglądam projekt i powiedźcie mi: wywietrznik w spiżarce gdzie ma wylot? I jeszcze jedna rzecz czy w projekcie nie powinno być rzutu ścian zewnętrznych z rzeczywistymi wymiarami ścianek tzn. do okna nad oknem, nad drzwiami itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir78 21.01.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam. Dołączyliśmy do zainteresowanych budową domku BW02. Zamówiliśmy właśnie ten projekt, no i czekamy na odbiór. Długo trwało wybranie( rozważaliśmy m.in. BW01 i W-27.12d, i inne). Jednak pozostało na tym. Kontakt i porady z biura były wzorcowe. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 31.01.2011 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wtajcie, projektu jeszcze nie pokazywałam u architekta. 100tys.??????? wydaje mi się że nie ma szans aby teraz wybudwać dom w tej kwocie, nawet własnymi rękami. same materiały muszą kosztować więcej, a gdzie instalacje elektryczna, wod.-kan, ogrzewanie???? fundamenty, stolarka i dach i nie ma 100 tys. zbudowałem bw-01 z garażem, cena robocizny - stan surowy otwarty 24000zł - dach pokryty papą - koszt robocizna + materiał to 100000zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Konin 24.02.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam wszystkich. Dołączyliśmy z mężem do grupy pragnących wybudować BW-02, a właściwie to BW-03, który jest najmłodszym dzieckiem pracowni z Jeleniej Góry powstałym w styczniu br. Mieliśmy kupić BW-02 lustro, ale narodził się "03" i na niego padł wybór. Właśnie przedwczoraj go otrzymaliśmy a w poniedziałek przekazujemy naszemu architektowi do adaptacji. Zmian w projekcie będzie bardzo niewiele, tylko takie powiedzmy kosmetyczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts