pioput 25.02.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam wszystkich. Dołączyliśmy z mężem do grupy pragnących wybudować BW-02, a właściwie to BW-03, który jest najmłodszym dzieckiem pracowni z Jeleniej Góry powstałym w styczniu br. Mieliśmy kupić BW-02 lustro, ale narodził się "03" i na niego padł wybór. Właśnie przedwczoraj go otrzymaliśmy a w poniedziałek przekazujemy naszemu architektowi do adaptacji. Zmian w projekcie będzie bardzo niewiele, tylko takie powiedzmy kosmetyczne. Pozdrawiam Witam, Też jestem zainteresowany kupnem tego projektu. Bardzo funkcjonalny domek. Ponieważ front działki mam od wschodu, projekt BW-03 jest najbardziej odpowiedni z całej trójki (BW-01,02 i 03). Projekt faktycznie jest dość "świeży". Czy byłaby możliwość przesłania na maila ([email protected]) rzutów (rys. tech.) parteru, pietra oraz frontu i boku budynku w celu konsultacji z moim architektem adaptującym? Jeśli tak to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i życzę sukcesów w budowie. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiamaracin 08.03.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witamy wszystkich my tez z mężem mamy już projekt BW-03.( lustro) Podobnie jak przed nami mieliśmy kupować BW-02, ale tam chcieliśmy wprowadzać zmiany, które są już BW-O3. Teraz załatwiamy sprawy papierkowe i jak tylko uzyskamy pozwolenie (wcześniej przyłącz prądu itp.) ruszamy z budową. Jak wszyscy ciekawi jesteśmy ile wyniesie koszt budowy... zobaczymy . Zachęcam wszystkich do dzielenia się na bieżąco informacjami o przebiegu budowy. Pozdrawiamy P.S Polecam biuro dobreprojekty. Bardzo dobry kontakt. Wysyłka w umówionym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 09.03.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 My obecnie mamy projekt u architekta - poszerzamy garaż o 60 cm i to w zasadzie tyle jeśli o zmiany. Obecnie działeczka jest adaptowana i wszystko wrysowywane. W między czasie czekamy jeszcze na warunki przyłączenia z vatenfala - jednak u nich na coś się doczekać lub przyspieszyć z góry porażka! Mam nadzieje że w maju ruszymy z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir78 10.03.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam. Już po adaptacji i zmianach ( garaż poszerzony o 90 cm. , w kotłowni okno a drzwi na zewnątrz zamiast okna w składzie opału, skład opału powiększony o schowek w tyle garażu- bez dodatkowego okna. Okna nad garażem szczytowe) Planujemy nie robić okien dachowych w pokoju od frontu i na klatce schodowej. Jutro do starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir78 10.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Zapomniałem do zmian dopisać o tym , że z garażu przez kotłownię przejście do domu też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristoph 17.03.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam,ja też jestem zainteresowany domem BW03 mam więc prośbę do posiadaczy projektu o przesłanie na maila [email protected] rzutów domu oraz kosztorysu choćby ogólnego.Chodzi o kredyty itd.Pozdrawiam i z góry dziękuję.Ps. Plan zagospodarowania in progres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuniaj 19.03.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam serdecznie wszystkich, u Nas budowa właśnie ruszyła. Mamy już wylane fundamenty a od poniedziałku zaczynaja stawiać ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra-reklama 19.04.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Witamy. My również ruszyliśmy z bw-02 w odbiciu lustrzanym. Doszliśmy już do stropu - teraz przerwa technologiczna w postaci wysychania betonu Po świętach ruszamy z piętrem i dachem Wszystko wg. projektu nie wprowadzaliśmy żadnych zmian oprócz 1 małej kosmetycznej zmiany w postaci poszerzenia wejścia do salonu. Mamy nadzieję zmieścić się w 220 tyś. zł. i jest szansa że nam się uda. Stan surowy stawia firma - 34 tyś reszta - prace wykończeniowe we własnym zakresie. Zapraszam wszystkich zainteresowanych tym projektem na naszego bloga : http://www.bw-02.mojabudowa.pl/ będziemy się starali w miarę możliwości go aktualizować. Pozdrawiamy Basia i Sebastian Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez zebra-reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 29.05.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 My właśnie doczekaliśmy się na pozwolenie na budowę - jutro odbieramy w starostwie Powiedzcie mi, jaki robiliście fundament, taki jak w projekcie czy monolityczny - wylewany aż do stanu "0"? Co proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 19.10.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam Ja również byłem już zdecydowany na Oliwkę do czasu znalezienia projektu BW 03 (zmienione położenie kuchni w stosunku do BW 02). Układ jest świetny i zawiera wszystko to o co trzeba adaptować Oliwkę. Zastanawia mnie jednak znaczna różnica w kosztorysach obu projektów (tych zamieszczonych na stronach internetowych). Niby wymiary i powierzchnie podobne, a BW 03 sporo droższy - dla przykładu w Oliwce mamy w sumie trzy sciany szczytowe, a w BW 03 i 02 aż cztery (widać to na zdjęciach zamiesczonych w blogu, do którego jest gdzieś tutaj link. Zamierzam przeznaczyć na budowę domu 350.000,00 zł. i zastanawia mnie czy ta kwota wystarczy. Co o tym myślicie ? Witam serdecznie, Poszukuję kogoś, kto buduje lub zamierza budować dom BW-02 z pracowni z Jeleniej Góry. Oto link do niego: http://www.dobreprojekty.pl/projekt_BW02.html Początkowo z żoną byliśmy zdecydowani na projekt OLIWKA http://www.projekty.ign.com.pl/?id=182&p=detail jednak po analizie i konieczności dokonania szeregu zmian zdecydowaliśmy się na BW-02. Proszę o opinie, co sądzicie i ewentualnie na jakim jesteście etapie i z jakimi kosztami trzeba się liczyć. Pozdrawiam i zapraszam do grona BW-02 - byłbym wdzięczny za zdjęcia z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 19.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam, ja też jestem zainteresowany domem BW03 mam więc prośbę do posiadaczy projektu o przesłanie na maila [email protected] rzutów domu oraz kosztorysu choćby ogólnego. Chodzi o kredyty itd. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Ps. Plan zagospodarowania in progres. Ja również dołączam się do do tej prośby - jeśli byłby ktoś tak uprzejmy to byłbym bardzo wdzięczny - email: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 21.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 No i stało się dzisiaj kurier dostarczy projekt BW 03. Teraz adaptacja, papiery i do banku (a tu już pewnie nie będzie tak różowo hehe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir78 22.11.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam. Mam fundamenty do BW02. Poszerzony garaż o 90 cm. Schowek pod schodami zaniżony -90cm, do ławy. Zaś będzie przejście z garażu przez kotłownię na korytarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 16.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 No i stało się dzisiaj kurier dostarczy projekt BW 03. Teraz adaptacja, papiery i do banku (a tu już pewnie nie będzie tak różowo hehe). Z projektem BW-03 zapraszam tutaj;): http://forum.muratordom.pl/showthread.php?185795-Projekt-BW-03-pracownia-Jelenia-G%C3%B3ra Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 05.03.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 WitamProszę o informację na temat ilości betonu b20 i stali, zużytych na ławy fundamentowe, jeśli to nie problem to proszę o podanie cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir78 28.03.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Nie pamiętam dokładnie, ale wyszło ok. 250 strzemion, 300 metrów drutu (u mnie 16mm), 22m/3 betonu. Ława ok 50-55cm szeroka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts