Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna narozna dla dwojga

Anula73

Recommended Posts

Witam,

Poszukuje wanny naroznej jedna sciana ze skosem ok 1 m kolankowa scianka. Zamierzam przy niej zrobic taka dystansujaca poleczke zeby od tej sciany wanne troche odsunac. Ale nie wiem jakie rozmiary powina miec wanna zeby dwoje doroslych ludzi moglo w niej rekasujaco posiedziec. Jeden bok moge miec dluzszy nawet do 190 cm. Jestem troche jednak ograniczona oszczednoscia wody ze wzgledu na szambo. Czy osoby zarzywajace kapieli we dwoje moglyby prosze podzielic sie jakie maja rozmiary wanien i czy sie sprawdzaja w praktyce ? Czy wanna 150x100 albo 160x100 bedzie duzo gorsza od 145x145 zeby zmiescily sie dwie osoby? Mam w bloku wanne prostokatna o dlugosci 150 (otwor w najszerszej rozpietosci tj. mierzony przy powierzchni) i szerokosci 55 i wydaje sie ciasno. Chcialabym tez zeby to wklesle siedzisko w narozniku bylo raczej malo wklesle, bo zamierzam je uzywac do polozenia kosmetykow, bo siediec na nim skulona pod skosem chyba nie odczuje przyjemnosci.

Za wszelkie rady bede wdzieczna,

Anula

• 3 months później...

Maluszek Anula wyraźnie napisała, że chodzi cytuję: "zeby dwoje doroslych ludzi moglo w niej rekasujaco posiedziec" oraz o odczuwanie przyjemności. 8) :lol: :roll:

A trzy osoby to już tłok.

No i właśnie na takie przypadki przejeżdżma siępo projektach, gdzie w skosie ustawia się wannę (niechby się wytrzeć w pozycji wyprostowanej spróbopwali :evil: , ekstremalnie to nawet kabinę prysznicową jedni włożyli :o :o :o , chyba biorą prysznic w kucki) i muszelkę (kobitkom to nie przeszkadza, ale faceci są przyzwyczajeni niektóre czynności na stojąco wykonywać).

kroyena - wiem, że chodzi o przyjemność :D

Anula - przede wszystkim przed zakupem wanny wejdź do niej i sprawdź czy taka Ci odpowiada. W przypadku naszej wanny to mój mąż (jest wysokim mężczyzną) organoleptycznie sprawdzał czy się w niej mieści i do niego dobieraliśmy wannę - ja jestem malutka więc tak czy tak się mieszczę bez problemowo.

kroyena - wiem, że chodzi o przyjemność :D

Anula - przede wszystkim przed zakupem wanny wejdź do niej i sprawdź czy taka Ci odpowiada. W przypadku naszej wanny to mój mąż (jest wysokim mężczyzną) organoleptycznie sprawdzał czy się w niej mieści i do niego dobieraliśmy wannę - ja jestem malutka więc tak czy tak się mieszczę bez problemowo.

Maluszek - czy Ty sobie wyobrażasz reakcję ludzi w sklepie, jak sie para ładuje do wanny? :o

Magdzia, a mnie ludziska walą. Pewnie, że się załaduję. Dlaczego.

Ostatnio wymarzyłem sobie, że na pergolę walnę huśtawkę. Żonka z wózkiem szaleje po Selgrosie, a ja opiekuję się fruzią. Znaczy fruzia samobieżna wśród zabawek, a ja z okazji długości na największą huśtawkę ogrodową. I co? I po 1/2 h jakoś mi tak przestało być wygodnie, a w lecie chciałem z pergoli dostać dodatkowy pokój letni.

Wot pacziemu.

Będziesz się ludźmi przejmowała i se badziew za kupę siana do domu wstawisz. :o

Magdzia - nie ma się co przejmować ludzmi. Spytaliśmy sprzedawcę czy możemy przymierzyć wannę do mojego męża - pan się uśmiechnął i stwierdził, że nie ma problemu. Ludzie sobie patrzyli, uśmiechali się na widok mojego męża wylegującego się w wannie :D I tak mam wygodną, pojemną wannę :D

A tak a propos sprawdzania pod względem wygodności - tak samo sprawdzaliśmy wceciki czy dobrze się na nich siedzi (bo jesteśmy fanami czytania w wceciku :lol: a jakby było nie wygodnie to kiepsko by się czytało).

Poszukuje wanny naroznej

Swego czasu urzekła mnie wanna "Love Story" właśnie ze względu na niezaprzeczalną wygodę podczas przebywania w niej dwóch osób (wygląda tak: http://www.ravak.pl/?page=lovestory) Zobaczyłem ją w Castoramie w weisji "jaccuzzi" za jakieś straszliwe pieniądze (bodajże 9000), po czym w Leroi-Merlin w wersji zwykłej za 1600 zł - było to zdecydowanuie mniej od innych dwuosobowych wanien.

Taką właśnie wannę strrrasznie chciałem mieć. Niestety, "rzeczywistość skrzeczy"... :(

Fugas - :D

My na począku chcieliśmy kupić sześciokątną wannę, stalową firmy Kaldewei Twin Pool - chcieliśmy ją wstawić do narożnika i ładnie obudować ale powialiła nas cena tej wanny (ponad 5000 zł) i to, że nie mogliśmy jej nigdzie obejrzeć ani przymierzyć :( Dlatego zdecydowaliśmy się na akrylową wannę firmy Ruben Mona Lisę 150 x 150 cm za jedyne 2500 zł.

Maluszek,

Wc-cik to jeden z najważniejszych zakupów też sprawdzałem siedzisko oraz jak spływa woda itp.

Ale widze że sa ludzie którze mnie rozumieją.

fugas

Fugas, a jak ty sprawdziłeś w sklepie, jak woda spływa???? Tylko nie mów, że mieli podłączoną wode do ekspozycji!

A co do sprawdzania wanien - no jedna osoba to sie jeszcze moze wpakować na wystawę, ale dwie osoby w wannie na ekspozycji, to już perwersja i ekshibicjonizm :wink: