Pablo37 03.09.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam jestem na etapie projektowania domu ,dom będzie posiadał poddasze nieużytkowe , projektant zaproponował mi ,że można zrezygnować z terivy na rzecz lekkiego stropu.(podobno 70% wyjdzie taniej) jak mi radzicie i jakie są plusy i minusy lekkiego stropu i czy faktycznie będzie taniej.? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 04.09.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam jestem na etapie projektowania domu ,dom będzie posiadał poddasze nieużytkowe , projektant zaproponował mi ,że można zrezygnować z terivy na rzecz lekkiego stropu.(podobno 70% wyjdzie taniej) jak mi radzicie i jakie są plusy i minusy lekkiego stropu i czy faktycznie będzie taniej.? . Według mnie: 1) Tynk na pustakach ma mimo wszystko mniejsze szanse na zarysowania i spękania niż płyty g-k pod stropem drewnianym 2) Docieplenie Terivy (styropian i wylewka) jest lepsze niż paroizolacja i wełna w stropie drewnianym 3) Strych nieużytkowy to zazwyczaj magazyn. Tu znów wylewka będzie bardziej funkcjonalna i tańsza niż podłoga z płyt lub desek. 4) Wylanie wieńca bez stropu to ciężka robota - zapytaj ekipę, czy ma "kaskadera" do chodzenia po szalunku wieńca lub ochotę na stawianie rusztowań wzdłuż wszystkich ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo37 04.09.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Dziękuje za odpowiedz a powiedz mi jak to cenowo wyglada (ile procentowo zaoszczędze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts