Reni01 03.09.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam, dzisiaj majster poczęstował mnie takim rozwiązaniem( jak na zdjęciu), puścił róg lukarny w koszu. Lukarna ma 15 cm ocieplenia. Czy tak się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 04.09.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) nie wiem czy tak się robi czy nie bo nie jestem specem ale dla mnie trochę dziwne położenie tej lukarny, napewno miała być w tym miejscu wg. projektu? Jaki to jest projekt? Edytowane 4 Września 2012 przez przemty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 04.09.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Właśnie . Czy jest zgodnie z projektem ?. Do rozbiórki!!!. Ktoś musi beknąć. Albo projektant lub wykonawca. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 04.09.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Prawdopodobnie zostawisz to tak jak jest , chociaż ewidentnie jest do rozbiórki.Jeśli jednak zostawisz zadbaj o dodatkową obróbkę lukarny , ponieważ ten wąski pasek blachy to zdecydowanie za mało. W rogu lukarny obróbka prawie licuje się z dachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 04.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Teraz to już musi zostaś, chyba że nie straszne ci dodatkowe, spore koszty materiałów i robocizny. Szczelna obróbka jest do zrobienia i jak pisze poprzednik obecna jest za niska. Zimą w tym miejscu może być 60 cm śniegu i lodu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.09.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Koszty poniesie ten co spi... Jeszcze możesz żądać odszkodowania. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reni01 05.09.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam i dziękuje za podpowiedzi, podsyłam trochę zdjęc, wykonawca twierdzi, że kosz jest drożny, zawinili murarze, podnieśli pomieszczenie o pustak nad garażem. Firma dekarska twierdzi, że jest to dobrze obrobione i chce dać na cały dach 36 mies. gwarancji ( proszę o podpowiedź jak to spisać) i jak to wygląda po obejrzeniu nowych zdjęć. Jest to projekt z49 z pracowni z500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 06.09.2012 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Jest obrobione dobrze ale na wodę. Jak powstanie w tym miejscu zator lodowy i przyjdzie odwilż to zaciek na 99% pewny. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 06.09.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Jest obrobione dobrze ale na wodę. Jak powstanie w tym miejscu zator lodowy i przyjdzie odwilż to zaciek na 99% pewny. Jan. albo podczas gradobicia i ulewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reni01 09.09.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam mam jeszcze jedno pytanko (szczególnie do Mistrza Jana ) w sprawie tej nieszczęsnej lukarny, czy zmiena ocieplenia z 15 cm na 5 - 10 cm, pomoże w lepszym funkcjonowaniu kosza, i czy choć blacha kosza dochodzi do słupa lukarny nieocieplonego, warto się upierać przy takim rozwiązaniu, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.09.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 To kosmetyka. Aby ratować sytuację można przerobić połać tak ,żeby kosz wychodził poza obrys lukarny. Potrzebny kumaty cieśla. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reni01 09.09.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam, rozbiórka chyba nie wchodzi w gre, sąd, koszty, winni murarze, cieśle, dekarze?, co w tej sytuacji można poprawić jażeli nie naprawić, dodam, że prawa strona lukarny nie jest widoczna, myślałam, że 5 cm polistyrenu i wysoka obróbka blachą, szczególnie z wadliwej strony pomoże, ale teraz już nie wiem czy jest sens to ruszać, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 09.09.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Myslę że to poklejenie nie chroni nawet przed deszczem a zima sprawdzi czy przez te farmery na drugim zdjeciu może przedostać sie woda...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.09.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Rozumiem, że podniesienie odbyło się za wiedzą inwestora więc zapomnijmy o sądach i kosztach. Takie wykonanie jest złym rozwiązaniem żeby nie powiedzieć kuriozalnym. Zatkanie kosza i przeciek pewne na 100%. To należy wykonać tak jak wspomniał Jan a dokładnie tak jak komin umiejscowiony w koszu i po problemie. Potrzebny tylko doświadczony dekarz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reni01 11.09.2012 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam, zdecyduję się chyba na zdjęcie ocieplenia na całej lukarnie i zastąpienie jej czymś o gr 5 cm. co da mi ponad 10 cm i przynajmniej odsłoni kosz, lukarna jest od południa ( co położyć by nie przemarzało? ) i co z parapetem, czy nie zaszkodzę sobie w ten sposób? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 11.09.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Czy na tym etapie nie byłoby najlepiej skrócić lukarnę o jedną dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts