Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lukarna w koszu

Reni01

Recommended Posts

Witam i dziękuje za podpowiedzi, podsyłam trochę zdjęc, wykonawca twierdzi, że kosz jest drożny, zawinili murarze, podnieśli pomieszczenie o pustak nad garażem. Firma dekarska twierdzi, że jest to dobrze obrobione i chce dać na cały dach 36 mies. gwarancji ( proszę o podpowiedź jak to spisać) i jak to wygląda po obejrzeniu nowych zdjęć. Jest to projekt z49 z pracowni z500.

DSC00691.jpg

DSC00692.jpg

DSC00693.jpg

DSC00698.jpg

DSC00699.jpg

Witam mam jeszcze jedno pytanko (szczególnie do Mistrza Jana ) w sprawie tej nieszczęsnej lukarny, czy zmiena ocieplenia z 15 cm na 5 - 10 cm, pomoże w lepszym funkcjonowaniu kosza, i czy choć blacha kosza dochodzi do słupa lukarny nieocieplonego, warto się upierać przy takim rozwiązaniu, pozdrawiam.

Witam, rozbiórka chyba nie wchodzi w gre, sąd, koszty, winni murarze, cieśle, dekarze?, co w tej sytuacji można poprawić jażeli nie naprawić, dodam, że prawa strona lukarny nie jest widoczna, myślałam, że 5 cm polistyrenu i wysoka obróbka blachą, szczególnie z wadliwej strony pomoże, ale teraz już nie wiem czy jest sens to ruszać, pozdrawiam.

Rozumiem, że podniesienie odbyło się za wiedzą inwestora więc zapomnijmy o sądach i kosztach. Takie wykonanie jest złym rozwiązaniem żeby nie powiedzieć kuriozalnym. Zatkanie kosza i przeciek pewne na 100%. To należy wykonać tak jak wspomniał Jan a dokładnie tak jak komin umiejscowiony w koszu i po problemie. Potrzebny tylko doświadczony dekarz. Pozdrawiam.

Witam, zdecyduję się chyba na zdjęcie ocieplenia na całej lukarnie i zastąpienie jej czymś o gr 5 cm. co da mi ponad 10 cm i przynajmniej odsłoni kosz, lukarna jest od południa ( co położyć by nie przemarzało? ) i co z parapetem, czy nie zaszkodzę sobie w ten sposób? Pozdrawiam.