rrmi 26.08.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Niektorym sie wydaje , ze jesli zabierze ze schroniska i da jesc byle co to juz pies ma byc szczesliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszko87 09.11.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Dokładnie. Też mam takiego sąsiada, co wziął psa ze schroniska córce, bo zdała maturę. Wydaje mi się, że będzie z tego więcej krzywdy niż pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.11.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Dokładnie. Też mam takiego sąsiada, co wziął psa ze schroniska córce, bo zdała maturę. Wydaje mi się, że będzie z tego więcej krzywdy niż pożytku. myślałem że dzisiaj - w poronionych czasach to za "maturę" Golfa albo Corsę się od taty dostaje! A nie psa! Pies - w prezencie - sami oceniajcie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Dokładnie. Też mam takiego sąsiada, co wziął psa ze schroniska córce, bo zdała maturę. Wydaje mi się, że będzie z tego więcej krzywdy niż pożytku. Jeśli córka chce mieć psa, a w dodatku z adopcji, to tylko pogratulować świadomego wyboru:) Po maturze, znaczy pełnoletnia i wie co robi. Zachęcam wszystkich do adopcji psów. W tej chwili mam 2 psy z adopcji, a poprzedniego, który już odszedł, zabrałem prosto z ulicy, bo ktoś go pobitego i wygłodzonego wyrzucił z auta w szczerym polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 24.05.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Temat odkopię....Podpowiedzcie , czy jest jakiś antyszczekacz ogrodowy powyżej 50m??Mam problem, już od kilku lat w sumie, z psem sąsiada i samym sąsiadem. Robi sie już ciepło, okna są pootwierane i niestety ciągle słyszę ujadanie psa. Najgorzej oczywiście jest wieczorem. W domu mam dwoje małych dzieci.Oczywiście sąsiadowi to nie bardzo przeszkadza, czasem go uciszy na chwile czasem ma to gdzieś. Dodam, ze jest policjantem więc pewnie uważa, ze można mu więcej.Praktycznie każdy z sąsiadów ma psa ale tych psów nie słychać. Mało co szczekają, a ten dziad ujada nawet na szelest liści, masakra.Wczoraj była pierwsza sytuacja kiedy poprosiłam grzecznie aby go uciszył, stwierdził ze nie ma kagańca niestety (oczywiście odpowiedź grzecznościowa pomieszana z nerwem). Dobra, tyle moich żali.Dostanę coś takiego ogrodowego, skutecznego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aeilo2 27.06.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 29.06.2015 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Temat odkopię.... Dostanę coś takiego ogrodowego, skutecznego?? Przecież nawet jak dostaniesz - to nie założysz nie swojemu psu! Chyba że Ty fundator - a sąsiad zechce stosować u swojego psa... U mnie bez zmian. Szczeka,szczeka i szczeka.... Nie przyzwyczaiłem się, niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.07.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mam problem, już od kilku lat w sumie, z psem sąsiada i samym sąsiadem. Robi sie już ciepło, okna są pootwierane i niestety ciągle słyszę ujadanie psa. Najgorzej oczywiście jest wieczorem. A w nocy? Też szczeka? Wczoraj była pierwsza sytuacja kiedy poprosiłam grzecznie aby go uciszył, stwierdził ze nie ma kagańca niestety (oczywiście odpowiedź grzecznościowa pomieszana z nerwem). Dobra, tyle moich żali. Dostanę coś takiego ogrodowego, skutecznego?? Kaganiec nie służy do uciszania psa. Prawdopodobnie pies się nudzi i jako rozrywkę traktuje szczekanie. Tak czy siak winny tu nie pies, tylko sąsiad, że nie potrafi właściwie zaopiekować się swoim zwierzakiem. Nie dostaniesz nic ogrodowego, skutecznego, czego by ten szczekający pies na szyi nosić nie musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.07.2015 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 A w nocy? Też szczeka? Prawdopodobnie pies się nudzi i jako rozrywkę traktuje szczekanie. W nocy od miesiąca zostaje zamykany w kojcu, się zaczął integrować z innymi które po sąsiedzku pomieszkują. Ostatni etap jak dla mnie, aby temu skutecznie w końcu zaradzić..... http://www.najlepsze-demotywatory.pl/files/a/a0/a0b769f7220f6df2d57946d290556069.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marti798 10.08.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Da się zadbać o takie wychowanie psa, żeby niepotrzebnie nie szczekał. Tylko tu już trzeba się przyłożyć i spędzić ze zwierzakiem trochę czasu, a nie na skróty "uciszać" kagańcem... Może spróbuj mu to delikatnie zasugerować? Moi sąsiedzi zamykali szczekającego psa w piwnicy, nie było niczego słychać, ale nie rozwiązywało to niestety problemu. Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkaradzio 20.12.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Da się zadbać o takie wychowanie psa, żeby niepotrzebnie nie szczekał. Tylko tu już trzeba się przyłożyć i spędzić ze zwierzakiem trochę czasu, a nie na skróty "uciszać" kagańcem... Może spróbuj mu to delikatnie zasugerować? Moi sąsiedzi zamykali szczekającego psa w piwnicy, nie było niczego słychać, ale nie rozwiązywało to niestety problemu. http://www.zootop.pl/antyszczekacz-stacjonarny-outdoor-bark-deterrent-cat-246-id-361.aspx tego typu urządzenia mogą pracować na dworzu, zasilane z baterii i nie czynią szkody zwierzakowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts