Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

będę niepopularny - nienawidzę psa sąsiada!

bobiczek

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie. Też mam takiego sąsiada, co wziął psa ze schroniska córce, bo zdała maturę. Wydaje mi się, że będzie z tego więcej krzywdy niż pożytku.

myślałem że dzisiaj - w poronionych czasach to za "maturę" Golfa albo Corsę się od taty dostaje! A nie psa!

Pies - w prezencie - sami oceniajcie.....

Dokładnie. Też mam takiego sąsiada, co wziął psa ze schroniska córce, bo zdała maturę. Wydaje mi się, że będzie z tego więcej krzywdy niż pożytku.

Jeśli córka chce mieć psa, a w dodatku z adopcji, to tylko pogratulować świadomego wyboru:)

Po maturze, znaczy pełnoletnia i wie co robi.

Zachęcam wszystkich do adopcji psów.

W tej chwili mam 2 psy z adopcji, a poprzedniego, który już odszedł, zabrałem prosto z ulicy, bo ktoś go pobitego i wygłodzonego wyrzucił z auta w szczerym polu.

• 1 year później...

Temat odkopię....

Podpowiedzcie , czy jest jakiś antyszczekacz ogrodowy powyżej 50m??

Mam problem, już od kilku lat w sumie, z psem sąsiada i samym sąsiadem. Robi sie już ciepło, okna są pootwierane i niestety ciągle słyszę ujadanie psa. Najgorzej oczywiście jest wieczorem. W domu mam dwoje małych dzieci.

Oczywiście sąsiadowi to nie bardzo przeszkadza, czasem go uciszy na chwile czasem ma to gdzieś. Dodam, ze jest policjantem więc pewnie uważa, ze można mu więcej.

Praktycznie każdy z sąsiadów ma psa ale tych psów nie słychać. Mało co szczekają, a ten dziad ujada nawet na szelest liści, masakra.

Wczoraj była pierwsza sytuacja kiedy poprosiłam grzecznie aby go uciszył, stwierdził ze nie ma kagańca niestety (oczywiście odpowiedź grzecznościowa pomieszana z nerwem).

Dobra, tyle moich żali.

Dostanę coś takiego ogrodowego, skutecznego??

• 1 month później...
Temat odkopię....

Przecież nawet jak dostaniesz - to nie założysz nie swojemu psu!

Chyba że Ty fundator - a sąsiad zechce stosować u swojego psa...

U mnie bez zmian.

Szczeka,szczeka i szczeka....

Nie przyzwyczaiłem się, niestety....

Mam problem, już od kilku lat w sumie, z psem sąsiada i samym sąsiadem. Robi sie już ciepło, okna są pootwierane i niestety ciągle słyszę ujadanie psa. Najgorzej oczywiście jest wieczorem.

A w nocy? Też szczeka?

Wczoraj była pierwsza sytuacja kiedy poprosiłam grzecznie aby go uciszył, stwierdził ze nie ma kagańca niestety (oczywiście odpowiedź grzecznościowa pomieszana z nerwem).

Dobra, tyle moich żali.

Kaganiec nie służy do uciszania psa. Prawdopodobnie pies się nudzi i jako rozrywkę traktuje szczekanie. Tak czy siak winny tu nie pies, tylko sąsiad, że nie potrafi właściwie zaopiekować się swoim zwierzakiem.

Nie dostaniesz nic ogrodowego, skutecznego, czego by ten szczekający pies na szyi nosić nie musiał.

• 2 weeks później...
A w nocy? Też szczeka?

Prawdopodobnie pies się nudzi i jako rozrywkę traktuje szczekanie.

W nocy od miesiąca zostaje zamykany w kojcu, się zaczął integrować z innymi

które po sąsiedzku pomieszkują.

Ostatni etap jak dla mnie, aby temu skutecznie w końcu zaradzić.....

http://www.najlepsze-demotywatory.pl/files/a/a0/a0b769f7220f6df2d57946d290556069.jpg

• 5 weeks później...
Da się zadbać o takie wychowanie psa, żeby niepotrzebnie nie szczekał. Tylko tu już trzeba się przyłożyć i spędzić ze zwierzakiem trochę czasu, a nie na skróty "uciszać" kagańcem... Może spróbuj mu to delikatnie zasugerować? Moi sąsiedzi zamykali szczekającego psa w piwnicy, nie było niczego słychać, ale nie rozwiązywało to niestety problemu. Edytowane przez Jarek.P

• 4 months później...
Da się zadbać o takie wychowanie psa, żeby niepotrzebnie nie szczekał. Tylko tu już trzeba się przyłożyć i spędzić ze zwierzakiem trochę czasu, a nie na skróty "uciszać" kagańcem... Może spróbuj mu to delikatnie zasugerować? Moi sąsiedzi zamykali szczekającego psa w piwnicy, nie było niczego słychać, ale nie rozwiązywało to niestety problemu.

http://www.zootop.pl/antyszczekacz-stacjonarny-outdoor-bark-deterrent-cat-246-id-361.aspx

tego typu urządzenia mogą pracować na dworzu, zasilane z baterii i nie czynią szkody zwierzakowi.