michalp 04.09.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Dzień dobry, Mam pomalowaną płytę mdf (farbą Tikkurila EVERAL AQUA SEMI MATT). Kolejny etap to lakierowanie: w Leroy Merlin doradzono mi lakier do drewna Syntilor BSC, ale teraz mam wątpliwości:- przecież to nie jest drewno (płyta mdf jest pokryta białym laminatem, na to farba);- w instrukcji lakieru jest napisane, że należy go nakładać pędzlem. A ja chciałbym malować wałkiem. Nie chciałbym zniszczyć tego, co już zrobiłem, ale może ktoś ma doświadczenia z w/w lakierem, czy ogólnie z lakierowaniem i może mi doradzić, czy moje obawy są uzasadnione? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.09.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Zapytam jak mój kolega z za biurka - a co chcesz zrobić ? Bo strasznie kombinujesz. Jak chcesz lakierowany MDF, to kupujesz surowy MDF, lakier barwiony wg RAL do tego odpowiedni podkład i do dzieła. Mozna nakładać wałkiem, można natryskiem. Lakierowanie farby też słabo widzę, choć spróbowac można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.09.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Co tak właściwie chcesz uzyskać? Utrwalić tą warstwę farby akrylowej? Po co? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts