KK2012 05.09.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam, sądzę że do października uda mi się już całkowicie ogrodzić, myślę też nad położeniem kostki przed domem, około 60 m2. Czy miesiąc październikowy to nie jest już za późno na kładzenie kostki na gliniastym podłożu? Obawiam się deszczów, błota i lada chwila mrozów. Czy może odpuścić temat i zostawić go na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 05.09.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pytałam dziś brukarza dokładnie o to samo. Powiedział mi, że temperaturą graniczną jest dla nich -5 stopni - że przy tej tempetaturze grunt już podmarza i wtedy nie robią. Ale w zeszłym roku podobno układali nawet do Bożego Narodzenia, niskie temperatury powyżej zera nie są problemem, no i nie układają jak strasznie leje, ale jakiś tam zwykły deszczyk jesienny im nie przeszkadza. No i nie układają jeśli są takie ulewy, że potem woda stoi. Więc pewnie wszystko ostatecznie zależy od tego, jaka jesień będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 05.09.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 My układamy do Bożego Narodzenia. Wiosną jest trudniej niż jesienią, bo teraz jest miękko a wiosną bywa że zamarznięte na kość po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 06.09.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Dzięki, uspokoiliście mnie. Cóż, podobno październik ma być ciepły, więc może zdążę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts