Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła na żywo

pom_pla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 299
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moze przy jakiejs okazji obfoce?

Nie foć, po prostu przeczytaj. Jasne, że nie musi być dzisiaj.

Przy okazji sprawdź w którym miejscu masz wpięty czujnik kolejności i zaniku fazy, bo skoro masz 3 niezależne elementy włączające zasilanie sprężarki, to powinien być pomiędzy sprężarką a tą płytką wyłączającą.

Edytowane przez rwxw

• 2 weeks później...
Mam screeny tej wizualizacji sprzed pięciu lat, jeszcze kotła nie było. I różne dziwne temperatury czasami były wyświetlane, np. minus kilkanaście (czy kilkadziesiąt) stopni C na dolnym źródle. Bzdury jakieś pokazywało. Tak samo teraz, nie wiadomo nawet czy taki dom istnieje (poza tym co piszą oczywiście).

Własnie dzięki ich wizualizacji ,,zaraziłem ,, sie PC

Gdybym ,,dziś,, pierwszy raz zobaczył ich wizualizacje , to bym sie powaznie zastanowił czy warto montowac tego typu ogrzewanie które przy tak niewielkim mrozie juz nie wyrabia , bo od kilku dni palą w kotle.

Na regeneracje DZ to chyba troche za wczesnie ;)

• 1 month później...

Za ,,namową,, niektórych z Was przerobiłem wczoraj swoją instalację c.o.

Teraz wyjście z PC zasila albo bufor dla celów c.w.u , albo bezpośrednio c.o , tak jak to jest w Waszych fabrycznych urządzeniach.

Nie mam teraz takich spadków temp.c.w.u w momencie startu pracy PC.

p.s w wolnej chwili poprosze jeszcze informatyka by poprawił tez rozmieszcze nie rur na wizualizacji

Edytowane przez pom_pla

• 2 weeks później...
Za ,,namową,, niektórych z Was przerobiłem wczoraj swoją instalację c.o.

Teraz wyjście z PC zasila albo bufor dla celów c.w.u , albo bezpośrednio c.o , tak jak to jest w Waszych fabrycznych urządzeniach.

Nie mam teraz takich spadków temp.c.w.u w momencie startu pracy PC.

p.s w wolnej chwili poprosze jeszcze informatyka by poprawił tez rozmieszcze nie rur na wizualizacji

Mam pytanie - skąd taki układ grzania CWU? Standardowo oddzielnie jest zasobnik CWU, grzany do 55'C, a oddzielnie CO o temp. 35'C.

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
Dzis pierwszy raz dłuzej działa ,,klimatyzacja,, pasywna . Co prawda temp wew. nie spada znacząco w ,,dół,, ale za to wilgotnosc powietrza tak i jest odczucie komfortu .

W ciągu 3 godzin z fancoila uzbierało sie 3 litry skroplin , przy okazji DZ sie regeneruje .

http://www.pompaciepla-24.pl

Przyznam że dałem się nabrać że naprawdę jesteś pasjonatem i sobie zrobiłeś fajną wizualizację, a tu proszę: po roku na wizualizacji reklama firmy.....

Przyznam że dałem się nabrać że naprawdę jesteś pasjonatem i sobie zrobiłeś fajną wizualizację, a tu proszę: po roku na wizualizacji reklama firmy.....

Ale na Pyxis dalej się nabierasz przyznaj :)

Niejaki Obserwator też się przyznał jaki to z niego obserwator dużo tu takich kwiatów internetu co to charytatywnie tysiące postów piszą z wdzięczności dozgonnej do tych co im poskładali instalację i pompę

Ale na Pyxis dalej się nabierasz przyznaj :)

Niejaki Obserwator też się przyznał jaki to z niego obserwator dużo tu takich kwiatów internetu co to charytatywnie tysiące postów piszą z wdzięczności dozgonnej do tych co im poskładali instalację i pompę

witam

też mam takie wrażenie

pozdrawiam

Wiem ze Macie prawo nie wierzyć ze nie jestem firmą , reklamy na strofie sie pojawiły z czasem i są u mnie za darmo --fakt kolejne prawo nie wierzyć mi,

Jako ,,awatar,, mam wklejony prawdziwy wygląd mojej pompy , czy cos takiego jest fabrycznego ???

Zapraszam kogoś z Krakowa do odwiedzin u mnie .

[http://www.pompaciepla-24.pl

Edytowane przez pom_pla