rwxw 04.10.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Zadaniem na ktorym mozna sie "zaciac" jest oprogramowanie sterownika Zależy co się chce mieć. W minimalnej wersji wystarczy nawet bardzo prymitywne sterowanie typu on/off choćby sterownikiem pokojowym + zabezpieczenia wyłączające pc w przypadkach awaryjnych (presostaty w pc, termostaty na zasilaniu gz i powrocie z dz). Można to zrealizować nawet na kilku przekaźnikach i wyłącznikach termostatycznych. Ja mam skomplikowany sterownik z pogodówką, a nie używam jego funkcji, tylko steruje pompą on/off sterownikiem pokojowym. Jeśli chce się mieć większy wypas, to już trzeba się bardziej postarać i użyć czegoś procesorowego. Też jestem ciekaw, jak to zrealizował Pompaciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 04.10.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 rwxw . cholernie mi łyso z powodu bezrobocie przezemnie wywołanego , bo zeby było ciekawie kocioł na ekogroszek też zrobiłem sam , jedyne co kupiłem to reduktor do napedu a jezeli chodzi o sterowniki to kupiłem takie ; http://thermoplus.pl/katalog/sterowniki-chlodnicze/sterowniki-chlodnicze/es40.html ma wszystko co potrzebuje sprężarka oraz http://thermoplus.pl/katalog/regulatory/regulatory-temperatury/es10.html ten ,,pilnuje temp . w buforze oraz temp na wyjsciu z PC , jak w kazdej pompie presy HP i LP umnie Danfosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.10.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 a jezeli chodzi o sterowniki to kupiłem takie ; "Lepszy cwaniak" jak widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 04.10.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 "Lepszy cwaniak" jak widze e tam , zastosowałem tylko to co jest dostepne , spręzarke tez chciałem sam zrobić ale juz mi sie nie chciało ,,,,,,,,żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.10.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 No to postaw kropke na "i". Pokaz fotki swojej PCi. (powaznie pisze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 04.10.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) ups, 2 razy sie wysłało Edytowane 4 Października 2012 przez pom_pla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 04.10.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) W awatar wkleiłem , troche małe zdjęcie ale tylko takie na razie mamp.s. bez obudowy tam moja samoróbka nie wygląda efektownie Edytowane 4 Października 2012 przez pom_pla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.10.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Widze, ze wkleiles, ale to wiekosci znaczka pocztowego. Robiles "pinholem" z pudeleczka od zapalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 05.10.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) tak wygladała na etapie jej składania , pozniej dzoszedł jeszcze jeden termostat i prosze sie nieśmiać ze ona taka ,,nieubrana,, Edytowane 5 Października 2012 przez pom_pla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 [ATTACH=CONFIG]140490[/ATTACH] To żyje? Wygląda prawie ja z Gwiezdnych Wojen:D Dobra robota;) Przydały by się bardziej szczegółowe zdjęcia i opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.10.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ja bym z nia sam na sam w kotlowni nie zostal. A co to za element, ta wezownica z niebieskiej rury opasujaca urzadznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.10.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 A co to za element, ta wezownica z niebieskiej rury opasujaca urzadznie? no właśnie..., ja też chciałem o to spytać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 05.10.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) e tam , stoi juz troche w kotłowni i nie wybuchło;)niebieska to skraplacz , rura w rurze bo bałem sie ze firmowy wymiennik mi pęknie , bo atesty tylko mają do 30 bar a ja mam r410aa ta ,,czerwona ,, to dochłodzenie czynnika glikolem który wraca z d.zp.s, teraz juz wiem ze by wytrzymał firmowy skraplacz tylko odpowiednie cisnienia i pres HP dobrze ustawiony i było by ok , a tak niepotrzebnie tylko zwiekszyło to objetosc urządzenia Edytowane 5 Października 2012 przez pom_pla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.10.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 e tam , stoi juz troche w kotłowni i nie wybuchło;) niebieska to skraplacz , rura w rurze bo bałem sie ze firmowy wymiennik mi pęknie , bo atesty tylko mają do 30 bar a ja mam r410a a ta ,,czerwona ,, to dochłodzenie czynnika glikolem który wraca z d.z p.s, teraz juz wiem ze by wytrzymał firmowy skraplacz tylko odpowiednie cisnienia i pres HP dobrze ustawiony i było by ok , a tak niepotrzebnie tylko zwiekszyło to objetosc urządzenia Wybuchlo, nie wybuchlo. Bal bym sie, ze zatakuje, zgwalci. Na tych firmowych mial bys znacznie mniejsza "objetosc" urzadzenia. No i masz taraz taka zalete, ze wiesz jak to wszystko samemu naprawic jak by cos.Naprawde gratuluje zaciecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.10.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ile wyszła cię sama PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 05.10.2012 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 to co widac na zdjeciu ok 6000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.10.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 to co widac na zdjeciu ok 6000 zł Zainwestuję w produkcję, wchodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 05.10.2012 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Zainwestuję w produkcję, wchodzisz? Zapraszam na ,,meila,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.10.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 teraz przeczytałem dopiero ale Liwko, zauważ pewną rzecz - same PC polskich producentów nie są drogie - a ktoś to jednak do kupy poskładać musi....to też niestety kosztuje, dolicz do tego porządną obudowę malowaną proszkowo....nazbiera się... Tak, wiem, masz rację. Jednak co innego montaż jednej, a co innego kilkuset sztuk. Nie kupujesz wtedy podzespołów z alledrogo.pl ale z pierwszego źródła ze sporym rabatem. Dla jednej sztuki to faktycznie chyba nie warto się samemu męczyć, ale i tak szacunek się należy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 10.10.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Moja PC chyba nigdy sie obudowy proszkowej nie doczeka , ale mysle ze nie bedzie zła oto na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts