Malutka1986 05.09.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam Chciałabym kupić działke rekreacyjną dzierżawioną od gminy. Jednak nie wiem jak to prawnie wyglada. Czy spisuję z gminą nową umowę? Oraz jakie są koszta kupna takiej działki? Czy są jakies inne opłaty niż zakup dzialki na wlasność? Szukam usilnie w internecie jakichkolwiek informacji, ale niestety z marnym skutkiem... Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.09.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Napisalas "dzialke dzierzawiona od gminy" tzn. gmina od kogos dzierzawi te dzialke i chce ja tobie sprzedac? Czy to Ty masz ja w uzytkowaniu wieczystym, a wlascielem jest gmina? Nie rozumiem w ogole o czym napisalas... Jaki jest status prawny tej dzialki? Czyja jest wlasnoscia? A jesli masz te dzialke w uzytkowaniu wieczystym to przeczytaj, co stracilas http://prawo.rp.pl/artykul/428102,668610-Pospiesz-sie-z-wykupieniem-gruntu-.html Edytowane 5 Września 2012 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka1986 05.09.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Po 3h szukania jakiejkolwiek informacji w necie to można juz wszystko dziwnie napisać. Właścicielem jest gmina, więc dzierżawiłabym od gminy tę działkę. Rekreacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 07.09.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 w pierwszym poście piszesz, że chcesz kupić, w drugim - że chcesz dzierżawić to kupić czy tylko dzierżawić? Może warto zasięgnąć wiedzy u źródła, tj bezpośrednio w Gminie, oczekując odpowiedzi na piśmie, co by potem nie było spychologii, że "przecież urzędnik Pani powiedział" (podczas gdy nie powiedział - z kompetencjami bywa różnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts