jaco83 05.09.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Witam. Zaplanowałem sobie takie wykonanie stropu jak w załączniku. Pytania mam następujące: - czy takie rozwiązanie jest dobre? - czy belki nie będą gnić?(gdzieś w internecie wyczytałem, że istnieje taka możliwość) - czy płyty OSB i GK mogę przykręcać bezpośrednio do belek? Grubość górnej płyty OSB - 15 mm (wkradł się błąd). Pozdrawiam. Edytowane 5 Września 2012 przez jaco83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaco83 09.09.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Mam jeszcze jedno pytanie: jak lepiej położyć belki? ( w załączniku mam 2 wersje). Długość dłuższej belki 600 cm, a krótszej 400 cm. Z tego co wiem to "głębokość" osadzenia belki powinna być równa jej wysokości, a w przypadku drugiej opcji nie będzie to zachowane. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 12.09.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Też jestem posiadaczem stropu drewnianego.Temat był wielokrotnie poruszany, warto więc poszukać trochę w stecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaco83 12.09.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jednak po naradzie z kierownikiem budowy i wykonawcą będzie teriva. Temat do usunięcia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts