budowlanka73 05.09.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Witam, jestem tutaj nowa, mam prosbę, czy ktoś z panstwa mogłby mi doradzić jaki kolor drzwi pasuje do parkietu doussie? jest to taki kolor drewna http://www.dabex.co/Podstrony/Gatunki-drewna/Doussie prosze o porady osob ktore maja ten parkiet.Jest mi ciezko cos znalesc,jest to mało spotykane drewno, niektórzy sprzedawcy w salonach z parkietami i drzwiami nawet nie wiedza o czym ja mowię, nie słyszeli o doussie,chodzimy teraz z deseczkami w plecaku . Na razie widze ze kolor olcha moze pasowac, białych raczej nie chę, zresztą listwy juz zamowione tez dossie a do białych najlepiej biały cokół, pozdrawiam czekam Asia Edytowane 5 Września 2012 przez budowlanka73 temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.09.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 olcha to jasne drzewo. A doussie to ciemne drzewo(wpadające czasem w odcień miodowy). Kwestia gustu czy chcesz mieć kontrast czy podobny kolor ( wtedy fornir na drzwi o podobnej fakturze i zabawa w bejcowanie). Zamówienie drzwi z doussie byłoby kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka73 06.09.2012 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Oj na pewno kosztowne takie drzwi bo parkiet kosztował majatek. Naprawde olcha pasowała z próbki, moze to była olcha miodowa, te nazyw tez maja kilka odcieni.dziekuje....widze bedzie trudna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka73 06.09.2012 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 moje doussie naprawde nie jest takie ciemne, ale moze pociemniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts