Avepiotr 05.09.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam! Mój problem polega na tym że: mam nowo wybudowany, wolno stojący budynek gospodarczy - w stanie surowym. Chcę doprowadzić do niego media: wodę, prąd oraz podłączyć go do kanalizacji ściekowej. I tu zaczyna się mój "problem". Problem wynika z nieznajomości środków potrzebnych do wykonania instalacji ściekowej, tak aby w czasie zimy (czytaj mrozy) z WC, nie wydobywały się nieprzyjemne zapachy. Dodam że woda doprowadzona do garażu na zimę będzie zamykana, a instalacja drenowana. Proszę o poradę jak rozwiązać problem. Dodam , że drewniany kibelek, który na czas budowy wyśmienicie spełnił swoje zadanie, w obecnej wizji zagospodarowania przydomowego ogródka, nie bardzo znajduje miejsce. Wymyśliłem, że może są jakieś specjalne zawory lub zasuwy do kanalizacji.Lub na czas zimy syfon z muszli zalewać np Glikolem. Ale, jak większość osób które szukają ciut nietypowych rozwiązań za rozsądną kasę, dotarło do mnie, że ciężko znaleźć fachową radę nawet wśród tzw. FACHOWCÓW, że nie wspomnę sklepów oferujących głównie typowe rozwiązania. Dziękuję za KAŻDY pomysł i radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielN 07.09.2012 03:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Usuń wodę ze syfonu miski ustępowej i zapchaj go szczelnie szmatą zawiniętą w folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 07.09.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Opróżnij rury z wodą i rezerwuar i wsyp do syfonu dużo soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avepiotr 11.09.2012 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Dziękuję ! To naprawdę genialne w swojej prostocie. a ja już prawie zacząłem kombinować z zaworami...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts