Nestoranto 06.09.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam. Panowie proszę nie traktować tego tematu jako żart, bo to co na zdjęciach faktycznie wykonali "fachowcy" na moim domku. Zaczerpnąłem już opinii, ale chciałbym prosić jeszcze Was wypowiedzieć się w tym temacie. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 06.09.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 06.09.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 o masakraraczej nadużyciem jest nazywanie ich fachowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 06.09.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Katastrofa.... szkoda ładnego drewna Oni mnie jeszcze przekonuje, że jest dobrze. Wystawiłbym jeszcze parę zdjęć ale coś mi nie chce dodać. Powiem Wam, że wczoraj po prostu załamałem się. Na przykład w jednym miejscu brakuje około 10cm murłaty, żeby się łączyła z murłatą z drugiej ściany. Na pytanie dlaczego, odpowiedź: zabrakło im drzewa. A pod domem pełno drzewa, tylko tą belkę trzeba było wyciągnąć z samego spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 06.09.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 wygląda jakby panowie pierwszy raz robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 06.09.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Dodaje więcej zdjęć - https://picasaweb.google.com/107833073779650796462/FotoDachu?authkey=Gv1sRgCNbO3sic6PeS-gE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 06.09.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Oni mnie jeszcze przekonuje, że jest dobrze. Wystawiłbym jeszcze parę zdjęć ale coś mi nie chce dodać. Powiem Wam, że wczoraj po prostu załamałem się. Na przykład w jednym miejscu brakuje około 10cm murłaty, żeby się łączyła z murłatą z drugiej ściany. Na pytanie dlaczego, odpowiedź: zabrakło im drzewa. A pod domem pełno drzewa, tylko tą belkę trzeba było wyciągnąć z samego spodu. zapłaciłeś im już? jeżeli nie to dopóki kierbud lub jakiś lepszy fachowiec nie wypowie się na temat tej fuszerki nie płać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 06.09.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie zapłaciłem oraz nie mam zamiaru. Ile oni chcieli za tą robotę to nie wiem, bo ogólnie dogadywałem się z jednym gościem, który miał mi załatwić budowę całego dachu. On sam jest dekarzem. Za kompletny dach z deskowaniem i dachówką miałem zapłacić 18 tys. PLN. Jak potem się okazało, to nie są chłopaki od niego, a pod wynajęci, bo jego ekipa się rozsypał. Tylko powiedział mi to już po fakcie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 06.09.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 oglądałem przedtem zdjecia na komórce i za dobrze nie było wszystkiego widac - choć ogólnie było widać partactwo ale teraz jak je otworzyłem na komputerze to naprawdę jestem w szoku, żę taką fuszerkę można odstawić...:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 06.09.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie ma co komentować . Więźba jeszcze nie jest wykonana.Guma i wąskie drzwi na inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 06.09.2012 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Nie ma co komentować . Więźba jeszcze nie jest wykonana.Guma i wąskie drzwi na inwestora. Boje się pomyśleć coby było gdybym nie wstrzymał robót. Zdjęcia które umieściłem nie są wszystkie, więc może nie do końca odzwierciedla to całego wykonania. Z tymże jak wezwałem kierownika budowy, to było powiedziane mi jednoznacznie, pod tym się nie podpisze, więźba do przeróbki( nawet nie do poprawy). A z kolei, o ile dobrze Pana zrozumiałem. Według Pana takie łączenie jest ok? 1. https://picasaweb.google.com/107833073779650796462/FotoDachu?authkey=Gv1sRgCNbO3sic6PeS-gE#5785017946708608930 2. https://picasaweb.google.com/107833073779650796462/FotoDachu?authkey=Gv1sRgCNbO3sic6PeS-gE#5785017935098811026 Jest to łączenie krokiew na lukarnie,widok z jedne i drugiej strony. I tak to według nich miało zostać. Fachowcem nie jestem, ale jestem pewien, że tak się nie robi. Edytowane 6 Września 2012 przez Nestoranto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 07.09.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Komentarz mógł by być tylko po łacinie kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 08.09.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Bardziej szczegółowa sesja zdjęciowa:https://picasaweb.google.com/107833073779650796462/7Wrzesnia2012?authkey=Gv1sRgCLaQ1_mr-OvKlgE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 09.09.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 sesja sesją ale powiedz jak rozwiązałeś sprawę z tym Panem co najął podwykonawców bo ktoś za to partactwo powinien finansowo odpowiedziec, bo jakby nie było materiał zniszczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 09.09.2012 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 sesja sesją ale powiedz jak rozwiązałeś sprawę z tym Panem co najął podwykonawców bo ktoś za to partactwo powinien finansowo odpowiedziec, bo jakby nie było materiał zniszczył Ma jutro być na budowie i mamy wyjaśnić całą sprawę. Ale biorąc pod uwagę, że nadal uparcie twierdzi, że jest to dobrze zrobione, to mam przeczucie że skończy się w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.09.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja napewno bym nie zapłacił za takie partactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 09.09.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Ma jutro być na budowie i mamy wyjaśnić całą sprawę. Ale biorąc pod uwagę, że nadal uparcie twierdzi, że jest to dobrze zrobione, to mam przeczucie że skończy się w sądzie. i poinformuj go jutro o fakcie, ze sprawa moze znaleźć swój finał w sadzie, gdzie sąd może powołać w razie jakiś wątpliwości biegłego... może widmo sądu otworzy mu oczy skoro sam tego nie chce zrobić i dojdzie do wniosku, ze tańsze może być polubowne załatwienie sprawy może dobrym rozwiązaniem będzie w tym samym czasie zaprosic też na budowe kierownika Edytowane 9 Września 2012 przez przemty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 09.09.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja napewno bym nie zapłacił za takie partactwo zapłata to jedno a drugie to koszt zniszczonego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 09.09.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) i poinformuj go jutro o fakcie, ze sprawa moze znaleźć swój finał w sadzie, gdzie sąd może powołać w razie jakiś wątpliwości biegłego... może widmo sądu otworzy mu oczy skoro sam tego nie chce zrobić i dojdzie do wniosku, ze tańsze może być polubowne załatwienie sprawy może dobrym rozwiązaniem będzie w tym samym czasie zaprosic też na budowe kierownika Kierownik budowy miał już przyjemność rozmawiać z wykonawcą. Ale nici z tej rozmowy, wykonawca uważa że jest dobrze zrobiono, a KB że nie podpisze się pod takim wykonaniem. Generalnie szkoda gadać. Jutro jeszcze raz mam się spotkać z wykonawcą, ale nieważne do jakiego porozumienia dojdziemy(a podejrzewam, że nie dojdziemy) mam zamiar jutro zacząć rozbierać to co będę mógł sam, a na przyszłym tydzień mam nagraną ekipę. Niektóre elementy jeszcze można będzie wykorzystać w innych miejscach, ale krokwie narożne niestety w całości do wymiany. Chyba że zostaną użyte do ramy której w ich wykonaniu nie ma, a jest w projekcie. P.S. Jak nie będą chcieli dogadać się polubownie, to na pewno kieruje sprawę do sądu. Tylko pytanie, ponieważ nie mam zamiaru czekać na ten cały proces, a chcę skończyć ten dach, czy sesja zdjęciowa oraz opinia KB wystarczy w sądzie? Edytowane 9 Września 2012 przez Nestoranto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 10.09.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Kierownik budowy miał już przyjemność rozmawiać z wykonawcą. Ale nici z tej rozmowy, wykonawca uważa że jest dobrze zrobiono, a KB że nie podpisze się pod takim wykonaniem. Generalnie szkoda gadać. Jutro jeszcze raz mam się spotkać z wykonawcą, ale nieważne do jakiego porozumienia dojdziemy(a podejrzewam, że nie dojdziemy) mam zamiar jutro zacząć rozbierać to co będę mógł sam, a na przyszłym tydzień mam nagraną ekipę. Niektóre elementy jeszcze można będzie wykorzystać w innych miejscach, ale krokwie narożne niestety w całości do wymiany. Chyba że zostaną użyte do ramy której w ich wykonaniu nie ma, a jest w projekcie. P.S. Jak nie będą chcieli dogadać się polubownie, to na pewno kieruje sprawę do sądu. Tylko pytanie, ponieważ nie mam zamiaru czekać na ten cały proces, a chcę skończyć ten dach, czy sesja zdjęciowa oraz opinia KB wystarczy w sądzie? Krokwie narożne można próbować wykorzystać przez skrócenie spartolonej części w szczycie i nadbicie części okapowej z przeróbką oparcia na murłatach (płatwiach). Ale ta decyzja należy do KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts