przemty 10.09.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 P.S. Jak nie będą chcieli dogadać się polubownie, to na pewno kieruje sprawę do sądu. Tylko pytanie, ponieważ nie mam zamiaru czekać na ten cały proces, a chcę skończyć ten dach, czy sesja zdjęciowa oraz opinia KB wystarczy w sądzie? zapytaj o to może w dziale prawnym tego forum albo poszukaj pomocy na jakimś forum prawnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.09.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Pierwszy raz widzę coś "Takiego" ale widocznie młody jestem. A wracając do meritum jak rozbierzesz to może być problem z odzyskaniem pieniędzy za zniszczony materiał. Konieczna konsultacja z prawnikiem. Rozumiem, że masz umowę z wykonawcą a jeżeli nie to natychmiast poproś aby na piśmie potwierdzili, że wykonali to dzieło i uważają , że jest wykonane poprawnie. Kierownik musi natychmiast dokonać wpisu w dziennik budowy, że nie odbiera tak wykonanej więźby i wstrzymuje dalsze prace. Wykonawcę należy pisemnie poinformować, że w związku z nieodebraniem więźby przez kierownika budowy nie zapłacisz za to partactwo. Wezwij go również pisemnie do zwrotu kosztów zniszczonego materiału oraz poinformuj, że obciążysz go kosztami rozbiórki oraz różnicą kosztów koniecznych do poniesienia przez nową ekipę oraz innymi kosztami wynikającymi z opóźnienia budowy. Wszystko na piśmie. Nic na gębę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts