Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posadzka z tworzywa na przeciekający balkon czy folia w płynie?

szoko

Recommended Posts

Witam,

mam następujący problem. Na balkonach pod wylewką została zrobiona izolacja z papy. Jednak balkon mimo to przecieka. Pomyślałem, że może zasmaruję go folią w płynie. Zacząłem już oczyszczać go po tynkarzach :/ , gdy naszła mnie myśl o zastosowaniu podłogi z żywicy. W związku z tym mam pytanie, czy takie wykończenie podłogi byłoby wodoszczelne? Czy możecie polecić kogoś kto mógłby wykonać taką podłogę w okolicach Wrocławia/Trzebnicy? Ile to kosztuje? Czy folia w płynie + kafle jest lepszym rozwiązaniem?

Dodatkowo zaznaczę, że blaszany okap wokół krawędzi balkonów jest położony dopiero na wylewkę, więc nie wiem czy to nie przekreśla wykonanie podłogi z żywicy ze względu na grubość takiego wykończenia? Jeśli taką żywicę nakłada się warstwą np. 5mm, to ładnie by to przykryło tą blachę razem z mocującymi ją śrubami. Jednak widziałem gdzieś tu reklamę o podłogach z żywicy grubości 0,4mm, co chyba w moim przypadku nie zdało by egzaminu.

proszę o rady.

Mała aktualizacja: po nałożeniu 2 warstw folii przyszedł deszcz i padał przez 24h. Nic nie przeciekło. Nałożę jeszcze 3cią warstwę na wszelki wypadek.Nakładałem pędzlem, bo wydawało mi się najdokładniejsze-przy szpachelce jakoś za grubo wychodziło-może kwestia wprawy, przy wałku mniej dokładnie chyba.Pozdrawiam