Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym zaślepić otwór w brodziku?

MONIKA1850

Recommended Posts

Witam!

Kochani mam nie lada dylemat,otóż od pewnego czasu na ścianie nośnej w salonie zbiera się woda,robi się mega plama ,odpada farba i gladź :/Sciana ta sasiaduje z łazienka i po drugiej stronie stoi kabina natryskowa.Doszłam do tego że woda zbiera sie pod brodzikiem podczas kapieli potem wsiaka w ścianę i wyłazi po drugiej stronie :(( Szukałam przyczyny,sylikon na łączeniach brodzik-płytki nie przepuszcza wody,odpływ szczelny ale okazało sie żę pokrętło od korka juz tak wyrobiło uszczelkę która znajduje się po drugiej stronie scianki brodzika że przepuszcza wode a ta sobie leci po podlodze pod brodzikiem,dodam że glazury pod brodzikiem brak.Z racji tego wywaliłam pokrętlo zdemontowałam wszystko i została dziura która tymczasowo zaslepiłam korkiem od umywalki(to jakiś paradoks bo latałam za głupim korkiem za 1zl po calym mieście)no ale wiadomo korek nie wygląda zbyt efektownie :/ Są zaślepki do umywalek które niestety ale przykrecane sa z drugiej strony otworu a ja nie chcialabym demontować całej kabiny aby taką zaślepkę zastosować.

Zatem pytanie-czym innym mogę zaślepić taki otwór,ma 40mm średnicy,aby wyglądalo to estetycznie?