MONIKA1850 06.09.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam! Kochani mam nie lada dylemat,otóż od pewnego czasu na ścianie nośnej w salonie zbiera się woda,robi się mega plama ,odpada farba i gladź :/Sciana ta sasiaduje z łazienka i po drugiej stronie stoi kabina natryskowa.Doszłam do tego że woda zbiera sie pod brodzikiem podczas kapieli potem wsiaka w ścianę i wyłazi po drugiej stronie ( Szukałam przyczyny,sylikon na łączeniach brodzik-płytki nie przepuszcza wody,odpływ szczelny ale okazało sie żę pokrętło od korka juz tak wyrobiło uszczelkę która znajduje się po drugiej stronie scianki brodzika że przepuszcza wode a ta sobie leci po podlodze pod brodzikiem,dodam że glazury pod brodzikiem brak.Z racji tego wywaliłam pokrętlo zdemontowałam wszystko i została dziura która tymczasowo zaslepiłam korkiem od umywalki(to jakiś paradoks bo latałam za głupim korkiem za 1zl po calym mieście)no ale wiadomo korek nie wygląda zbyt efektownie :/ Są zaślepki do umywalek które niestety ale przykrecane sa z drugiej strony otworu a ja nie chcialabym demontować całej kabiny aby taką zaślepkę zastosować. Zatem pytanie-czym innym mogę zaślepić taki otwór,ma 40mm średnicy,aby wyglądalo to estetycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.09.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Może tą zaślepkę po prostu przykleić? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKA1850 06.09.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Może tą zaślepkę po prostu przykleić? J. no to jest jakis pomysł ale jak klej zacznie przeciekac?bo czym ja przykleic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Po prostu przyklej to dobrze, klejem odpowiednim do klejonego materiału. Z czego jest ta zaślepka? Jakiś dwuskładnikowy klej typu Poxipol powinien wystarczyć, myślę. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubnik 13.09.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dobry klej !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts