popo00 06.09.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Dzień Dobry, Mam pytanie. Kilka lat temu zakupiłem działkę budowlaną bez uzbrojenia od właściciela większego obszaru, kilkudzisięciu działek obok siebie. W tym czasie właściciel tych działek w celu zwiększenia atrakcyjności w celu sprzedaży pozostałych działek pociągną linię energetyczną. Obok mojej działki staneła skrzynka z prądem, czy mam prawo do korzystania z tego prądu? Właściciel twierdzi że bede musiał zapłacić 5000 pln za licznik i poprowadzenie linii. Do kogo nalezy ta skrzynka , czy mogę to załatwiać z zakładem energetycznym czy musze pytac o zgodę właściciela? Edytowane 6 Września 2012 przez popo00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 07.09.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 5000 zł za licznik? WOW! A co on ze złota liczniki sprzedaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 08.09.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 13.03.2013 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dowiedz się w zakładzie energetycznym co to za skrzynka. Czy to przyłącze do Twojej działki, czy do sąsiedniej. Ona nie jest na Twojej działce? Jeśli tak to nie jest Twoja. skrzynka stoi tuż przy mojej działce, na drodze, której jestem współwłaścicielem. czy to oznacza że moge korzystac z tego prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 13.03.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Co to za skrzynka?Kto jest jej właścicielem? Załatw sprawę po ludzku, czyli z Energetyką, zapłacisz tylko za moc zamówioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.03.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 To że skrzynka stoi przy twojej działce nie oznacza że jest twoja. Ktoś o tę skrzynkę występował do energetyki i tam mają dokumenty dla której działki wystąpiono o budowę przyłącza. Dowiedz się, a problem sam się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 14.03.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 skrzynka może nie jest Twoja, ale możesz mieć z niej prąd. 5000 to kwota z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts