fotohobby 14.02.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 No wlasnie nie wiem o co biega ludkom, ktorzy chca mnie przekonac, ze cierpie na jaka "fobie", bo wygrzewam do 70*C, a oni grzeja do 60ciu i sa szczesliwi. A grzejcie i do 50ciu, tylko nie wmawiajcie innym, ze to jest skuteczne. Ale nikt Cię nie "tyka", że grzejesz do 70. Choć właściwie powinni, bo grzejąc tylko raz w miesiącu możesz mieć większe stężenie niż ci "4x60C" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ciezka paranoja chlopie. Leczyc sie trzeba. Ale jaka paranoja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ale jaka paranoja ?? No tak sie tutaj to nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Pyksiu grzej do 70* Dajcie Mu spokoj a niech grzeje i do 80*. Wolny Kraj. Jeszcze. Aczkolwiek Foto dobrze powiedzial, czy 1x70* nie jest gorzej niz 4x60*. Jednakowoz to znowu bedzie mielenie przez 10 stron Zeby 'dolozyc' jak grzeje bojlerem to mam const 60* zatem 'bije' Wasze ustawienia chyba / na PC mam 55* i oba ustawienia nie zalegionowaly mnie natenczas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Poproszę o rozwinięcie, dlaczego postępowanie zgodnie z fabrycznymi nastawami kotła DeDietrich jest paranoją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ale nikt Cię nie "tyka", że grzejesz do 70. Choć właściwie powinni, bo grzejąc tylko raz w miesiącu możesz mieć większe stężenie niż ci "4x60C" Hm... no ja wlasnie uwazam, ze lepiej raz a skutecznie. Uwazam tez, ze grzanie do 60 nie jest skuteczne. To jest chyba wlasnie ta przyczyna "schizmy". Oczywiscie moje zdanie jest spokojnie akceptowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.02.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 To co tylko jedna z rzeczy ktora mozesz zrobic zgodnie z przepisami ze zwoim zasobnikiem, To bylo tylko obrazowe przedstawienie tego faktu dla osoby uparcie grajacej "slodkiego idiote". Widze, ze zbyt "skomplikowana" przenosnia. Grzeje do 72-73* zasobnik, a w punktach biorczych mam spokojnie 70. Objawy masz opisane w drugiej czesci tekstu: http://www.zdronet.pl/legionelloza,166,przyczyny,-objawy,-patologia-choroby,1982,choroba.html Przeczytalem tego linka ,tylko nie wiem czy byl sens? Bo sam pisales ze fakty podparte jskims WWW nie przemawiaja, kobieta zasiegnela wiedzy w pracy(SANEPID) pisales ze warto brac pod uwage taka opinie i co? NIC! Wiekszosc stwierdzila ze Lajcik . A tak dla rozluznienia atmosfery wybralem z tego linka co podales: W późniejszym etapie pojawiają się objawy tj.: -wodnista biegunka, -(wiem skad ta kupa w CWU) -splątanie, zaburzenia świadomości,-( nie warto juz ciagnac tematu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Poproszę o rozwinięcie, dlaczego postępowanie zgodnie z fabrycznymi nastawami kotła DeDietrich jest paranoją ? A dlaczego moje grzanie do 70*C jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Wiekszosc stwierdzila ze Lajcik . Wiesz, te sprawy to nie kwestia demokracji. Moze bedziemy glosowac czy to jest realny problem, czy tylko wymysly ustawodawcy? Mozemy, ale co to zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 14.02.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 -splątanie, zaburzenia świadomości,-( nie warto juz ciagnac tematu) Ja już wiem skąd tak mi dobrze8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.02.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Wiesz, te sprawy to nie kwestia demokracji. Moze bedziemy glosowac czy to jest realny problem, czy tylko wymysly ustawodawcy? Mozemy, ale co to zmieni? Wez pod uwage ze ustawodawca musi zabezpieczyc sobie tylek na wypadek tego 1 promila, (nie wiemy w jakiej skali)bo czesto co wazne umyka w temacie:cool: Ty masz nastawe na 70*C i ok ktos ma na 60*C i tez ok bo dlaczego NIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.02.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja już wiem skąd tak mi dobrze8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ty masz nastawe na 70*C i ok ktos ma na 60*C i tez ok bo dlaczego NIE? Bo to nie jest temperatura dezynfekcji termicznej instalacji. Ta zaczyna sie od okolic 70*C wlasnie i takiej wymagaja przepisy dotyczace walki z ta bakteria. Chyba ze 3x juz byly podawane w tym watku. No kurde jak tego nie doczytales, to ja sie poddaje pomalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.02.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A dlaczego moje grzanie do 70*C jest? Zakłądanie tematu, podkreślanie, jak źle robią Ci, co nie wygrzewają pow 70, interpretowanie "po swojemu" zarządzeń... Widzisz tu kogoś drugiego, kto ma takie podejście do sprawy ? Mnie temat w ogóle nie kręci, wprodzadziłem sie do "tymczasowego" domu, z ciekawości sprawdziłem nastawy "nie mojego" pieca i po prostu sobie go użytkuję. I sądzę, że paradoksalnie (choć nie zwracam na to żadnej wagi) moje wygrzewanie 4x62C jest skuteczniejsze, niż Twoje 1x70C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Zakłądanie tematu, podkreślanie, jak źle robią Ci, co nie wygrzewają pow 70, interpretowanie "po swojemu" zarządzeń... Widzisz tu kogoś drugiego, kto ma takie podejście do sprawy ? [...] I sądzę, że paradoksalnie (choć nie zwracam na to żadnej wagi) moje wygrzewanie 4x62C jest skuteczniejsze, niż Twoje 1x70C. Watek zalozylem z pytaniem jak to robia inni. Cofnij sie di poczatku i poczytaj. Ale co ma do tego, czy jest tutaj zgodnosc? Ja sie nie spotakalem tutaj na forum z watkiem, w ktorym by byla takowa. Ja przepisow nie interpretuje po "swojemu" tylko podaje z nich temperature dezynfekcji. A mi sie wydaje, ze moja metoda jest skuteczniejsza. No i co z tym zrobimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.02.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Bo to nie jest temperatura dezynfekcji termicznej instalacji. Ta zaczyna sie od okolic 70*C wlasnie i takiej wymagaja przepisy dotyczace walki z ta bakteria. Chyba ze 3x juz byly podawane w tym watku. No kurde jak tego nie doczytales, to ja sie poddaje pomalu Nie poddawaj sie tak szybko:) nasz ustawodawca podal takie parametry a np. (Niemiec ,Szwed,Norweg) oni tez maja PC i Cwu moze warto tam zapukac , myslisz ze w takich systemach laduja grzale do baniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nie poddawaj sie tak szybko:) nasz ustawodawca podal takie parametry a np. (Niemiec ,Szwed,Norweg) oni tez maja PC i Cwu moze warto tam zapukac , myslisz ze w takich systemach laduja grzale do baniaka? Zakladam, ze nasze przepisy juz sa zgodne z tym co obowiazuje w krajach UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.02.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Zakladam, ze nasze przepisy juz sa zgodne z tym co obowiazuje w krajach UE. Zakladasz ? I ktos kto chce wyciagnąc jakies wnioski ma sie tego trzymac? . A firmy produkujace Pc programuja sterowniki do przegrzewania CWu niezgodnie z przepisami EU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.02.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Watek zalozylem z pytaniem jak to robia inni. Cofnij sie di poczatku i poczytaj. Ale co ma do tego, czy jest tutaj zgodnosc? Ja sie nie spotakalem tutaj na forum z watkiem, w ktorym by byla takowa. W tym wątku panuje wyjątkowa zgodność, jeden twierdzi, że powinno być 70, reszta, że niekoniecznie Jak dla mnie jest kilkunastu zgodnych i jeden, któy już dawno powinien kupić siodło A mi sie wydaje, ze moja metoda jest skuteczniejsza. No i co z tym zrobimy? Ależ naprawdę, niewiele mnie interesuje, co Ci sie wydaje. Mam kocioł z załączoną anty-legionellą, ten akurat co tydzień grzeje do 62C i jest OK, widocznie producent uznał, że taki cykl jest skuteczny. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Zakladasz ? I ktos kto chce wyciagnąc jakies wnioski ma sie tego trzymac? . A firmy produkujace Pc programuja sterowniki do przegrzewania CWu niezgodnie z przepisami EU? Zgodne z dopuszczalna maksymalna temperatura CWU. Zauwaz, ze to jest w sprzecznosci z tym, co zalecaja przepisy odnosnie dezynfekcji termicznej. CWU max 60*C a dezynfekcja termiczna powyzej 70*C. Producenta obowiazuje przepis ktory umozliwia sprzedaz urzadzenia a wiec 60*C max. Mozna tak, bo pod przepisy antylegionelli nie podpadaja domy jednorodzinne. Tylko czym nasze organizmy i instalacje roznia ze od tych ludzi zamieszkujacych wieksze budynki? Zwlaszcza jak mam PCi ktora grzeje CWU do temperatur idealnych dla rozwoju tego groznego mikroba. Jestes chyba 5ta osoba, ktorej to objasniam. Troszke zaczyna mnie to juz nuzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts