mirek118 27.04.2019 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Witam wszystkich. Dawno tu nie zaglądałam....Od czterech lat mieszkam z rodziną w domu z PCi. CW grzeję max do 48 stopni, raz w roku wyjeżdżamy na 3 tyg na wczasy i wówczas nie ma poboru, czyli przepływu ciepłej wody. Nigdy, ani razu nie robiłem tzw. wygrzewania przeciwko legionelli.Wszyscy cali i zdrowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 29.05.2019 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 kto chce niech robi i tyle, ja mam to gdzieś - nie dezynfekuje od kilku miesięcy i żyje, przynajmniej mniej kasy za prąd idzie - zbiornik 200 litrów, 2 kobiety w domu, wody sie leje po brzegi w wannie codziennie więc nie sądze żeby cokolwiek mogło się zalęgnąć, chyba że pająk pod wanną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rossses 20.01.2020 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Czesc wszystkim !Widze temat Legionelli juz sie przewinal. Moze komus udało się juz zgłębić bardziej ten temat. Mnie najbardziej interesuje kwestia jak takie ostre grzanie wpływa na instalacje np. Pex bo gdzies czytalam ze jest to bardzo degradowalne, odkładanie kamienia itd. ale tam nie jest napisane dla jakich rur.A druga prawa...myslicie ze w blokach jak ciepła woda idzie z sieci tez robią "dezynfekcje"? jak tam rozwiązują ten problem? o to takie hm..zastanawiajace ze w domkach myslimy o dezynfekcji a w blokach co? co leci z kranu to jest...i nikt o tym nie pomysli?Ktoś coś? jakieś złote przemyślenia? patenty?pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.01.2020 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 (edytowane) W blokach temperatura zazwyczaj jest już utrzymywana ciągle na tyle wysoka, że legionella nie może się rozwinąć. Co do wpływu temp wody na rury, to np. Rehau dla rur Rautitan podaje takie dane. Edytowane 20 Stycznia 2020 przez agb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts