Liwko 14.02.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Opuszek paluszka wskazującego przyłóż do swego czoła. Nie sądzisz, że raz w miesiącu to trochę mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Opuszek paluszka wskazującego przyłóż do swego czoła. Nie sądzisz, że raz w miesiącu to trochę mało? Nie sadzisz ze do 60*C to nieskutecznie? Sokoro grzeje tak rzadko, to raczej "olewacz" jestem a nie parano9ik? Nie sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Sokoro grzeje tak rzadko, to raczej "olewacz" jestem a nie parano9ik? Nie sadzisz? Uuuuu, widzę zmiana frontu... Problemy z własną świadomością czy ciche przyznanie racji oponentom? Dobra Pyxis, nudzi mnie już ta "dyskusja". Załóż nowy jakiś wątek z jakąś spiskową teorią, ja się z tego wypisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Uuuuu, widzę zmiana frontu... Problemy z własną świadomością czy ciche przyznanie racji oponentom? Jaka zmiana frontu? Co znowu wymyslasz? Ja CALY CZAS trabie jedno i to samo w temacie legionelli. Tylko jakos do Ciebie to nie moze (albo nie chce) trafic. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.02.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A ja nie wiem w czym sprawa. Instalacja musi (obowiązujące przepisy) być wykonana tak, aby na "kranach" CWU była możliwa do uzyskania, temperatura 55 do 60 stopni, a okresowo 70 do 80 stopni - bez względu na sposób zasilania. To jest dogmat dla instalatorów. A co będzie z tym robił użytkownik - to tylko jego broszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A ja nie wiem w czym sprawa. Instalacja musi (obowiązujące przepisy) być wykonana tak, aby na "kranach" CWU była możliwa do uzyskania, temperatura 55 do 60 stopni, a okresowo 70 do 80 stopni - bez względu na sposób zasilania. To jest dogmat dla instalatorów. A co będzie z tym robił użytkownik - to tylko jego broszka. Ja tez nie rozumiem oporu ludzi. No chyba, ze faktycznie nie maja mozliwosci zagrzania wyzej jak te 60*C, ale to juz uklon w strone instalatora. Ja musialem to u siebie niestety sam rozwiazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 14.02.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A więc wczorajszy post by trafiony jak kulą w płot.Powiat ponad 120 tyś ludności.Dane za 2012rZachorowań 0 sztWykrytych bakterii w wodach 1 przypadekPrzegrzanie do ponad 65*C raz na 1-2 miesiąceTrochę mały obszar ale wygląda,że możemy spać spokojnieSorry za zamieszanie z moim postem wczorajszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Hm... ale jak rozumiem, to sa dane z wynikow badan z tych instalacji w ktorych jest przegrzewanie tej wody do 65*C ?Dobrze rozumiem? Powiat to faktycznie troche malo :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 14.02.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 tej 1 szt dotyczy wod pobranych lub nadesłanych do zbadania.Nie prowadzą podzału na wodę( podgrzewana , niepodgrzewana) ma po prostu jej nie być.Nie ma wątpliwości ze jest to jedna z najgrozniejszch bakterii jak może występować w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 tej 1 szt dotyczy wod pobranych lub nadesłanych do zbadania.Nie prowadzą podzału na wodę( podgrzewana , niepodgrzewana) ma po prostu jej nie być. Nie ma wątpliwości ze jest to jedna z najgrozniejszch bakterii jak może występować w wodzie. A temperatura 65*C ktorapodales wczesniej czego dotyczyla? Ze mam jej nie byc, to wiadomo. Podpytaj zonke z jakich obiektow badali ta wode i ile mniej wiecej takich probek maja rocznie do przebadania. Pozwoli to sobie jakos wyobrazic skale zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.02.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Takie "cycaty" z www to jednak troszke cos innego niz opinia osoby, ktora styka sie z tym na codzien. Przynajmniej ja to rozrozniam. . Rozróżniasz.... Tylko, że nawet nie dopytałeś, z jakiej próbki te liczby. Z powiatu :) I to nawet nie wiadomo skąd te próbki, jakie próbki... JEDNA pozytywna na wszystkie przebadane... Rzeczywiście, dobrze napisałeś - "zabił" ci wątek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A widziales jak ucichlo po jego poscie. "Spierdzilili" wszyscy.Jesli dane by sie potwierdzily tak jak w pierwszym poscie adrianusa, to nie ma sensu dochodzic z jakiej grupy byly. Dla mnie nic sie nie zmienilo. Nadal ani nie bede grzal mniej, ani wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.02.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 (edytowane) Nie, nie zauwaźyłem. Zauważyłem, ze do czasu, jak zdementował ten "hit" to powstało kolejne półtora strony.I grzej sobie do jakiej temperatury chcesz, nawet z taką zabawną częstotliwością. Tylko nie insynuuj, że jak ktoś grzeje inaczej, to naraża się na niebezpieczeństwo. Ps1 aleksusa, nie adrianusaPs2 w jeśli nie dostrzegasz wpływu wielkości próby na rzetelność badania, to nie mamy o czym dyskutować Edytowane 14 Lutego 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.02.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 poszukaj danych z całego kraju, lub może od razu europy Hee dobre:D Pyxis nie,, spierdzielilismy'' tylko przynajmniej JA juz sobie odpuscilem bo to nie bylo juz nawet nudne tylko... ech tam, pare daremnych postow. Teraz przynajmniej mozesz z czystym sumieniem walnac sie w piers i przyznac ze nie ma sensu ciagnac tej jatki, uslyszales opinie jak pisales wczesniej z wiarygodnego zrodla . A grzale masz , to grzej ile wlezie bedziesz mial czystsza glowe:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 14.02.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Brawo Pyxis. W końcu masz swój wątek. Może w końcu odetchniemy w innych:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nie, nie zauwaźyłem. Zauważyłem, ze do czasu, jak zdementował ten "hit" to powstało kolejne półtora strony. I grzej sobie do jakiej temperatury chcesz, nawet z taką zabawną częstotliwością. Tylko nie insynuuj, że jak ktoś grzeje inaczej, to naraża się na niebezpieczeństwo. Ps1 aleksusa, nie adrianusa Ps2 w jeśli nie dostrzegasz wpływu wielkości próby na rzetelność badania, to nie mamy o czym dyskutować "Insynuuje" tylko, ze grzanie do 60*C nie ma sensu. Ty czytasz ten watek, czy wpadasz na chwile zamieszac? Wielosc proby ma znaczenie, ale jak cos sie potwierdzi nawet na stosunkowo niewielkim wycinku danych, to sadzisz, ze na wiekszym sie juz nie potwierdzi? Dziwna "logika". Zeby bylo jasne - nie grzej wogole jesli chcesz, tylko nie jecz tutaj o jakiejs paranoi innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Może w końcu odetchniemy w innych:D. Odetchniemy, ale jak skonczysz swoja monotematyczna epopeje na temat mikiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Teraz przynajmniej mozesz z czystym sumieniem walnac sie w piers i przyznac ze nie ma sensu ciagnac tej jatki, uslyszales opinie jak pisales wczesniej z wiarygodnego zrodla . No mojej postawy w kwestii legionelli to nie zmienilo. Nadal uwazam, ze powinno sie zapobiegac jej rozwojowi i ja nadal bede grzal 1x w miesiacy do 70*C. Co zrobia inni - ich sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 14.02.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 No mojej postawy w kwestii legionelli to nie zmienilo. Nadal uwazam, ze powinno sie zapobiegac jej rozwojowi i ja nadal bede grzal 1x w miesiacy do 70*C. Co zrobia inni - ich sprawa Ty uważasz legionelle za zarazę a ja mikiego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.02.2013 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ty uważasz legionelle za zarazę a ja mikiego:D Jwdnakowoz widze drobna roznice w doborze obiektow swojej "milosci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts