Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Legionella - jak uchronic sie przed nimi majac PCi?

Pyxis

Recommended Posts

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No mojej postawy w kwestii legionelli to nie zmienilo. Nadal uwazam, ze powinno sie zapobiegac jej rozwojowi i ja nadal bede grzal 1x w miesiacy do 70*C. Co zrobia inni - ich sprawa :)

Spoko tylko jak ktos robi to inaczej(inna temp. i inny czas to nie neguj tego) Bo wlasnie od tego zaczelo sie to,, mydlo i powidlo'' a przy okazji,, kupa'' w baniaku CWU:) i inne chamskie teksty sam teraz widzisz ze nie potrzebnie, NIE MA PANIKI :)

PROPOZYCJA DO ADMINA- Prosze zalozyc temat na FM p.t. POMPA CIEPLA-RING (Tu mozna wylac wiadro pomyj na forumowicza)

Przypuszczam ze nie bylo by w tym temacie 9 str. tylko ze dwie:yes: a co niektorzy mogli by sobie ulzyc...

Spoko tylko jak ktos robi to inaczej(inna temp. i inny czas to nie neguj tego) Bo wlasnie od tego zaczelo sie to,, mydlo i powidlo'' a przy okazji,, kupa'' w baniaku CWU:) i inne chamskie teksty sam teraz widzisz ze nie potrzebnie, NIE MA PANIKI :)

PROPOZYCJA DO ADMINA- Prosze zalozyc temat na FM p.t. POMPA CIEPLA-RING (Tu mozna wylac wiadro pomyj na forumowicza)

Przypuszczam ze nie bylo by w tym temacie 9 str. tylko ze dwie:yes: a co niektorzy mogli by sobie ulzyc...

Nie wzywaj admina na daremno...:lol2:

Spoko tylko jak ktos robi to inaczej(inna temp. i inny czas to nie neguj tego)

Czekaj, bo moze w czyms sie nie dogadalismy.

Jak zafundujesz sobie dezynfekcje termiczna w zaniskiej temperaturze, to bedzie lipa. Nic nie zyskasz. Jak zrobisz ja w zawysokiej, to co najwyzej bedziesz do tylu 50gr, ale instalacje odkazisz. Tu jest ta subtelna ronica i dlaczego smiem wogole sie odzywac w tej kwestii.

To jest już piąta strona bzdur z Twojej strony Pyxis, gdzie straszysz ludzi i podważasz fabryczne nastawy w urządzeniach dopuszczonych do obrotu. Używam już swojej pompy dwa lata. Ma cykliczne wygrzewanie do 60 stopni. Jak wyglądają objawy tej strasznej choroby, bo nie wiem czego szukać? Tak samo bijesz pianę jak z tymi kanałami w WM. Rodzice puszczali Cię pod namiot dalej niż do ogródka? Swoje dzieci puścisz kiedyś na na biwak bez bieżącej wody i bez toytoya? : )

To jest już piąta strona bzdur z Twojej strony Pyxis, gdzie straszysz ludzi i podważasz fabryczne nastawy w urządzeniach dopuszczonych do obrotu. Używam już swojej pompy dwa lata. Ma cykliczne wygrzewanie do 60 stopni. Jak wyglądają objawy tej strasznej choroby, bo nie wiem czego szukać? Tak samo bijesz pianę jak z tymi kanałami w WM. Rodzice puszczali Cię pod namiot dalej niż do ogródka? Swoje dzieci puścisz kiedyś na na biwak bez bieżącej wody i bez toytoya? : )

Czytac nie musisz, przymusu nie ma w tej kwestii.

A mozesz ta wode zagrzac wyzej, np do 70*C?

Czy ty wogole kojarzysz chociaz o czym tu mowa? Doczytales dlaczego te ustawienia w urzadzeniach MUSZA byc takie na skutek sprzecznych ze soba przepisow w naszym kraju odnosnie temperatur CWU?

BTW:

Co do moich dzieci i ich wychowania: gowno Ci do tego. Powinienes to zrozumiec :)

Wielkie g to Ty do naszych zasobników już zdążyłeś wrzucić. I już nie pleć o tych 70 stopniach, bo jeszcze dwie strony do tyłu to te 70 stopni przez krany proponowałeś przerzucać. W moim zasobniku zabezpieczenia automatyczne puszczają przy 90 stopniach, a elektronika odcina przy 80-ciu. Jednak nikomu nawet do głowy nie przychodzi, aby grzać powyżej 60 stopni wodę zasobniku 200 czy 300l uzupełnianą wciąż nową. Objawy możesz podać?

"Insynuuje" tylko, ze grzanie do 60*C nie ma sensu. Ty czytasz ten watek, czy wpadasz na chwile zamieszac?

Wielosc proby ma znaczenie, ale jak cos sie potwierdzi nawet na stosunkowo niewielkim wycinku danych, to sadzisz, ze na wiekszym sie juz nie potwierdzi? Dziwna "logika".

Może się potwierdzić i to na większą skalę, a może i wcale - mała próbka może wystraszyć, ale być statystycznie nieistotna w całości.

Ale nie w tym rzecz. Chciałbym zapytać Cię ( nie odniosłeś się do tego) jak czujesz się, biorąc prysznic po 26 dniach od ostatniego wygrzewania ?

Straszna rzecz wchodzic do kabiny i toczyć nierówną walkę w bakteriami, którym blisko miesiąc fundujesz idealne warunki do wzrostu :) :) :)

Wielkie g to Ty do naszych zasobników już zdążyłeś wrzucić. I już nie pleć o tych 70 stopniach, bo jeszcze dwie strony do tyłu to te 70 stopni przez krany proponowałeś przerzucać

To co tylko jedna z rzeczy ktora mozesz zrobic zgodnie z przepisami ze zwoim zasobnikiem, To bylo tylko obrazowe przedstawienie tego faktu dla osoby uparcie grajacej "slodkiego idiote". Widze, ze zbyt "skomplikowana" przenosnia.

Grzeje do 72-73* zasobnik, a w punktach biorczych mam spokojnie 70.

Objawy masz opisane w drugiej czesci tekstu:

http://www.zdronet.pl/legionelloza,166,przyczyny,-objawy,-patologia-choroby,1982,choroba.html

Chciałbym zapytać Cię ( nie odniosłeś się do tego) jak czujesz się, biorąc prysznic po 26 dniach od ostatniego wygrzewania ?

Tak samo ja Ty grzejac do 60*C - bezpiecznie :)

BTW: Jak duzy masz zasobnik u siebie w domu i jak czesto (jesli wogole) go przegrzewasz i do jakich temperatur? Tylko konkretnie.

Jak by to (legionella) było jakimśkolwiek problemem, np. bóle brzucha, głowy e.t,c to wszyscy byśmy o tym wiedzieli.

Poniewaz nie wiemy, nie przejmujemy się tym.

Pyxis, jeśli masz jakieś dane medyczne to daj nam znać. Jeśli nie to... .:wtf:

:cool:

No wlasnie nie wiem o co biega ludkom, ktorzy chca mnie przekonac, ze cierpie na jaka "fobie", bo wygrzewam do 70*C, a oni grzeja do 60ciu i sa szczesliwi.

A grzejcie i do 50ciu, tylko nie wmawiajcie innym, ze to jest skuteczne. :)