Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Troche kultury Panowie...

mag

Recommended Posts

Godzina 7.00 rano, sloneczko swieci i jest naprawde bardzo milo, do czasu....otoz nagle jeden pan kierowca musial uczynic rzecz straszna, czym doprowadzil innego pana kierowce do furii, to z kolei przyprawilo o atak szalu nastepnych. Kilka sekund pozniej juz 4 czerwonych ze zlosci, zasapanych panow kolo 40stki w swoich samochodach (mercedesach a jakze) zaczelo na siebie trabic i wrzeszczec, wymachujac przy tym rekami i trzepiac bez litosci w klakson.

Pierwsze stadium obledu. Widzialam juz cos takiego kiedys na filmie, ale tam z laboratorium uciekly wsciekle malpy.

No i o co chodzi?

W skrocie o to, ze dookola mieszkaja ludzie, o czym zaden z panow w swojej wscieklosci nie pomyslal.

I jeszcze o to, ze kiedy widze czerwona ze zlosci osobe, ktora miota sie, wrzeszczy i macha rekami to na 99% jest to mezczyzna kolo 40stki.

Czy to z powodu hormonow czy rozczarowanie zyciem, bo kazdy chcial byc pilotem mysliwca a zostal przedstawicielem handlowym?

Taka wscieklosc jest poza "podzialami spolecznymi" jednakowo ciskaja sie ci spod budki z piwem i ci w drogich garniturach.

Zreszta co tu duzo mowic, moje spostrzezenia przekladaja sie na statystyki zgonow z powodu wylewu i atakow serca.

A najgorsze jest to, ze wszyscy pozniej wracaja do domow.

Ha-ha. Yoshi, dobra reakcja, gratuluje. Mnie po prostu bawi to, że ludzie sie tak angażują emocjonalnie. Ja się wychowałem na śląskiej ulicy, więc

jak mi ktoś trąbi pod domem, to rzucam w niego jablkiem, albo jajkiem skutkiem czego przeważnie odjeżdża błyskawicznie. Trzeba zrozumiec, że mam prawo do ciszy i prawo jest po mojej stronie - w terenie zabudowanym jest zakaz trabienia, z wyjątkiem przypadków zagrażających życiu.

Więc jak 3 gości w mesiach trabi, to się wyciąga imitację pistoletu (mam taką - model Beretta) - podchodzę do szyby takiego ostrzyżonego wała, walę dłonią w dach i pokazuję mu cudo. Gdy uchyla szybę, tłumaczę cicho i uprzejmie że go zajebię, jeśli zaraz nie odjedzie. I to są metody godne ostrzyżonych mesiów (ew.przebicie opon), a nie utyskiwanie na forum.

Nistety z mojego doświadczenia wynika,że wszyscy panowie TAK mają,i nie ważne ile mają lat i czym jeżdżą.Różnica polega na tym,że najpierw mruczą,póżniej gdaczą ,póżniej indorzą się a w końcu dostają małpiego rozumu(więc tak czy inaczej upodabniają się do"naszych braci mniejszych").Wiem co piszę,bo mój brat ma 21lat i jeździ maluchem-mruczy,mąż ma 34lata i jeździ polonezem-gdacze,itd,itp.

A na ulicach Warszawy właśnie zawisły banery z takim zaindorzonym gościem i z napisem " nie złość się bo Ci tak zostanie" - pokazałam to swojemu męzowi a on mi na to że mu nie grozi bo juz tak ma :D

Takie sytuacje się zdarzają rónieżwśród kobiet - tylko tu bardziej to przypomina przekupki :lol:

Może i wstyd ale czasem te emocje ktoś gdzieś musi spuścić ...lepiej jak pobluzga niż wyładuje złość na pedale gazu i zagrozi zyciu swojemu i innych ...

pozdrawiam

Mwanamke

Niby tak. Ale strzelam, że samochody słuzbowe i stąd ten luz. Całe armie przedstawicieli handlowych w garniturkach od Armaniego katują swoje (służbowe) bryki i w ogóle się nie stresują bo i czym ? :D

Inaczej sprawa się ma jak budujesz domek i samochód - Twój kupiony za własne pieniądze - jest Ci niezbędny :lol:

Wtedy ciężko (podczas stłuczki) zachowac spokój ...

pozdrawiam

Mwanamke