okojan 07.09.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam,Co połozyc pod murłate? Papa ( podobno juz nikt tak nie robi i nie zbiera sie wilgoć jak na foli), folia specjalna pod murłary ( podobno zbiera sie wilgoć pomiedzy murłatą a folią i drewno ją wchłania) czy nic nie dawac aby była murłata wentylowana?Wszystko podobno, podobno, podobno........Jak papa to jaką? Poczytałem już troche ale zazwyczaj są wypowiedzi z przed kilku lat.A na dzien dzisiejszy jak sie zazwyczaj praktukuje i co jest lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.09.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Za zwyczaj się praktykuje odizolowanie drewna od muru czy wieńca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.09.2012 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam, Co położyć pod murłatę? A, na dzień dzisiejszy jak się zazwyczaj praktykuje i co jest lepsze? Ja osobiście, posmarowałem 2x podkładem S..plast i dałem paski papy I..pal - wszystko po " nowemu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 11.09.2012 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam, Co połozyc pod murłate? Papa ( podobno juz nikt tak nie robi i nie zbiera sie wilgoć jak na foli), folia specjalna pod murłary ( podobno zbiera sie wilgoć pomiedzy murłatą a folią i drewno ją wchłania) czy nic nie dawac aby była murłata wentylowana?Wszystko podobno, podobno, podobno........ Jak papa to jaką? Poczytałem już troche ale zazwyczaj są wypowiedzi z przed kilku lat.A na dzien dzisiejszy jak sie zazwyczaj praktukuje i co jest lepsze? Może być folia. Jakby tak drewno od minimalnej wilgoci od razu się niszczyło to skąd w 100 letnich budynkach końcóki krokwi nie zabezpieczone (jedynie okapem) od działania wilgoci głównie z powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 11.09.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A ja mam murłatę na podkładkach i żadnych pap czy folii nie dawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 14.09.2012 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Poszła folia. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.09.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 A ja mam murłatę na podkładkach i żadnych pap czy folii nie dawałem. Rozumiem, że tak miałeś w projekcie?! A jak nie to masz do d.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts