piotrassss 07.09.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam, Posiadam piec Beretta II i mam pytanie co do sterownika.Zwykle instaluje się sterownik, który jedynie zwiera ze sobą styki w celu włączania piecazależnie od wykrytej temperatury pomieszczenia. Takim sterownikiem jest np: AURATON 2005. Ja chciałbym zainstalować sterownik podtynkowy: ELEKTRA OCD4-1999http://www.e-elkab.pl/?products=product&prod_id=505 I z instrukcji wynika, że sterownik ten wysyła na wyjście pewne napięcie: Wyjście............................... Maks. 16 A / 3600 W Da ne techniczneNapięcie .......................... 230 V AC ±10% 50 HzMaks. bezpiecznik........................................ 16 AWbudowany wyłącznik............ 2-biegunowy 16 APrzekaźnikwyjściowy................. Styk zwierny – SPST – NOWyjście............................... Maks. 16 A / 3600 WSposób regulacji..................................... PWM/PIMoc w trybie gotowości.............................. 0,6 WOkres eksploatacji baterii.............................. 5 latZakres temperatur..................................+5/+40°CCzujnik ograniczeniatemperatury (OCD4)..............................+5/+40°CTemperatura otoczenia...........................+0/+25°CStopień zanieczyszczenia środowiska............... 2Znamionowe napięcie impulsów....................4 kVKlasa szczelności obudowy........................ IP 21Wymiary.............. wys./84, szer./84, głęb./40 mmGłębokość zagłębienia ............................. 20 mmWyświetlacz..........................STN, 100x64 pikseli,podświetlenie białe Czy w tej sytuacji potrzebny będzie jakiś stycznik pośredniczący między sterownikiem, a piecem, czy też może ja źle czytam tą specyfikacjęi sterownik ten również jedynie zwiera i rozwiera obwód w zależności od temperatury (i nie generuje żadnego napięcia na wyjściu)? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/171715-piec-beretta-sterownik-elektra-ocd4-1999/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts