mentor_13 07.09.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 witamnie przemyślałem sprawy i na drugi dzień (czyli dzisiaj wieczorem) obciążyłem strop prętami które zostały mi na budowiezacząłem czytać i jestem przerażony czy może ktoś napisać czy obciążenie stropu na drugi dzień od wylania prętami o łącznej masie ok 500kg ułożone na sześciu paletach odstępy między paletami ok 1m (czyli łączenie ok 12m) może mieć jakieś negatywne skutki? w związku z tym że strop jest zaszalowany wydawało mi się, że nie będzie to miało żadnych skutków ubocznych (obciążenie na paletę ok. 85kg.)ale z tego co tu wyczytałem nawet po dwóch tygodniach od zalania nic nie można nic na stropy ładować proszę o jakąś radę, czy ściąganie tych prętów ma jeszcze jakiś sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 07.09.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Nie panikuj to tyle jakby tam nic nie było, jak wejdziesz to robisz większe obciążenie (pow palety a buta). Jakbyś postawił paletę pustaków to co innego, choć pewnie też nic by się nie stało bo ciężar przejmują stemple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mentor_13 07.09.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 jutro z samego rana lecę patrzeć czy nic nie popękało śpieszyłem się z tymi prętami bo mieszkam ok 100km od budowyw sobotę wieczorem wracam do siebie teren jest nieogrodzony a coraz więcej złomiarzy się kręciw przeciągu najbliższego miesiąca moi budowlańce nie będą pojawiać się na budowie dlatego uznałem, że na stropie pręty będą bezpieczniejsze nie będą tak rzucać się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 08.09.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mentor_13 08.09.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 byłem na budowie na szczęście nic se stropem się nie stało tzn nie ma żadnych rys przy paletach @heine84 budowę zacząłem końcem kwietnia i niestety wiem co znaczą zmartwieniaprzez ten okres moja waga spadła z 85 do 75 kg mimo że nie zmieniłem nawyków żywieniowych a na budowie jestem maksymalnie raz w tygodniu może to lepiej bo gdybym codziennie widział wyczyny ekipy budowlanej to schudłbym z 20 kg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 08.09.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 byłem na budowie na szczęście nic se stropem się nie stało tzn nie ma żadnych rys przy paletach pozdrawiam Rysy i tak bedą, choc niekoniecznie obok palet. Wynająleś kogoś do polewania stropu wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.09.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 prędzej popęka ci od braku podlewania niż takiego mikrego obciążeniaZastanawiam się, dlaczego ciągle na naszych budowach tak niepopularne jest pokrycie świeżo wylanych stropów czy ław zwykła folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mentor_13 09.09.2012 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 ile czasu zalecacie podlewaćstrop mam wylewany w czwartekdo dzisiaj strop będzie podlewany tzn. 4 dniczy to wystarczy?szef betoniarni twierdził, że wystarczy lać pierwsze dwa dnigość oprócz prowadzenia betoniarni zajmuje się jeszcze deweloperską oraz wyrobami typu bloczki, nadproża teriva więc chyba wie co mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 monolit jak i kazda wylewka betonowa powinna byc pielegnowana minimum dwa tygodnie. Dwa dni czy nawet cztery dni to za malo. Poza tym od czego masz KeirBuda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mentor_13 09.09.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 jak na razie żadnych rys to pewnie zasługa pogody bo w nocy temp spada do 10 stopnibeton podlewany 2 razy dziennieniestety dzisiaj przed wyjazdem do domu podlewam go ostatni razmam nadzieje, że to wystarczyponiedziałek i wtorek zapowiadają się upalnie jak na wrzesień prawie 30 stopniale z tego co wszyscy mi mówią najbardziej znaczące są pierwsze dwa dni od zalania a wtych dniach beton miał wody pod dostatkiemw środę ma padać więc nie powinno być źle pozdrawiam wszystkich i dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 09.09.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Przyjacielu wybacz podepnę się pod temat.Nadlewam schody wejsciowe zewnętrzne o jakies 7 cm. beton B20 baumit gotowy w worku 25 kilo.czy też polewać 2 x dziennie. Kiedy mozna kłaśc płytki ?http://images50.fotosik.pl/1652/8deb68783f701ca6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts