Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena instalacji wewnętrznych

mnowak355

Recommended Posts

Witam. Chciałbym zapytać jak wyceniają wam instalatorzy wykonanie wewnętrznych instalacji. Chodzi mi o wod-kan i co. Ja dostałem wycenę 150 zł za punkt plus po tynkowaniu montaż pieca co i grzejników ok 1000. Punkt w co liczony jako grzejnik a w wod-kan jako coda ciepła i zimna oraz odpływ. O ile cena za punkty wydaje się dobra mam wątpliwość co do ceny podłączenia pieca montażu grzejników. Mogę prosić o informacje jak płacikiście za swoje instalacje?

Pozdrawiam

Witam. Chciałbym zapytać jak wyceniają wam instalatorzy wykonanie wewnętrznych instalacji. Chodzi mi o wod-kan i co. Ja dostałem wycenę 150 zł za punkt plus po tynkowaniu montaż pieca co i grzejników ok 1000. Punkt w co liczony jako grzejnik a w wod-kan jako coda ciepła i zimna oraz odpływ. O ile cena za punkty wydaje się dobra mam wątpliwość co do ceny podłączenia pieca montażu grzejników. Mogę prosić o informacje jak płacikiście za swoje instalacje?

Pozdrawiam

Zbyt mało danych. Jaki piec, ile grzejników, w jakich okolicach budujesz. Czy u nich zamawiasz też materiały. Zlokalizuj kilku hydraullkików poproś ich o całosciowe wyceny, porównaj i będziesz wszytko wiedział. Mozesz też zapytać na grupach budujących. Pojęcie tanio drogo jest pojęciem wzglednym.

Znam takiego "hydraulika" co za całą kotłownię liczy sobie 300,-zł. Tylko potem trzeba zatrudniać drugiego. który to wszystko poprawi. Oczywiście, że trzeba trochę podzwonić i się popytać o ceny. Później można też się targować. Najlepiej chyba gdy takiego fachowca bierze się z polecenia np. znajomego u którego pracował.

• 3 months później...