mnowak355 08.09.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 WitamKończę powoli wykonywać instalacje wewnętrzne i przymierzam się do tynkowania. Napiszcie proszę jak wyceniane są tynki wewnętrzne chodzi i o to czy wliczane są w powierzchnię otwory okienne i drzwiowe. Zrobiłem wstępne rozpoznanie tematu i mam np wycenę taką że otwory okienne do dwóch metrów kwadratowych wliczane są w powierzchnię tynków, powyżej 2m powierzchnia szpalet liczona podwójnie. co do tego może bym się i zgodził ale jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne gdzie szpaleta w ogóle nie jest ruszana bo drzwi będą z listwami to wydaje mi się to trochę nieuczciwe. może się mylę proszę o informację jak płaciliście za tynki wewnętrzne, przede wszystkim jak były one liczone.Zastanawiam się nad wykończeniem szpalet okiennych płytą GK a później tynkować powierzchnię ścian. Czy ktoś tak ronił i jak się to wam sprawdziło.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arycz 20.09.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Okna są wliczane w metry , otwory nie obrabiane ( np. drzwi ) odliczane . Ze szpaletami z G.K daj sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 20.09.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 U nas jak liczyli odejmowali duże okna - np tarasowe ale dodawali obróbke od metra bieżącego. Niektórze odejmowali prawie wszystkie okna i dodawali obróbke od metra bieżącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 20.09.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) ....Zastanawiam się nad wykończeniem szpalet okiennych płytą GK a później tynkować powierzchnię ścian. Czy ktoś tak ronił i jak się to wam sprawdziło. Pozdrawiam Czy mam zrozumieć, że najpierw gk jako prowadzenie a później mokry tynk- bo wilgoć zniszczy płytę. Do tego służą listwy przyokienne. Co do sposobu liczenia to jest obojętny, ale najważniejsze żeby był przyjęty/opisany przed rozpoczęciem prac. Edytowane 21 Września 2012 przez BCS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 14.07.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 najważniejsze w tynkach to profesjonalna ekipa... u mnie wyglądało to tak https://picasaweb.google.com/104291972191658430822/20130413?authkey=Gv1sRgCPvM7drD2YHxlQE spisujmy dokładne umowy.... to moja rada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts