muszyna2 08.09.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Witam, proszę o pomoc w wyborze okien. Mam dwie propozycję które satysfakcjonują mnie cenowo. Pierwsza to drutex i ich iglo, druga to dobroplast i profil ovlo. Ewentualnie ale to już około 1000zł więcej miał bym okna 5-komorowe veka perfectline i okucia maco. Prosił bym o poradę które mniejsze zło wybrać. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.09.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Wyroby firmy Drutex i Dobroplast należą do najtańszych - najniższa półka cenowa.To bez znaczenia, które kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.09.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 rzuć monetą - nie ma znaczenia które wybierzesz - Charlie już ci powiedział co kupujesz i bądź tego świadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 08.09.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Jeśli wybór faktycznie musi być wśród tych 2 to kupuj Druta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszyna2 09.09.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 To zapytam jeszcze czy warto dołożyć w sumie to 700zł do tego profilu veka perfectline? Czy dużej różnicy nie będzie. Okna te były by z firmy Macek. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.09.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 A tak w ogole to ile koszuje calosc? Bo moze masz 5 okien za 3 tys i wowczas 7 setek to nie malo, ale jak cos jest warte 10s i wiecej to juz roznica nie jest taka duza. Najgorsze w tym wszytskim jest to, ze nie ma reguly. Moze sie zdarzyc ze Druty ktos zamontuje bardzo solidnie i poslużą swoje, ale zwykle jest tak, ze tanie okna idą w parze z tanim montażem (bo taki jest wymog tej czesci rynku) i wtedy to porazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.09.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 z obserwacji widzę że tanie okna z tanim montażem i tak liczone są "dobrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 10.09.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Jakie to prawdziwe również na rynku okiennym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszyna2 10.09.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dobroplast i Drutex 11tyś. Pozostałe wyceny zaczynają się od 700zł w wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.09.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam Dobroplast i Drutex 11tyś. Pozostałe wyceny zaczynają się od 700zł w wzwyż. czyli różnica to ok 6% - no nie wiem czy jest sens w TAKICH oszczędnościach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszyna2 10.09.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 No i właśnie czy takie veka perfectline będą lepszym wyborem od takiego drutexu czy dobroplastu czy to raczej też też loteria. To 700zł mogę dołożyć ale 2tyś to już dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.09.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam Rozumiem, że ta firma Macek (Veka) to z Twojej okolicy - ja nie znam więc ciężko mi się wypowiadać na temat ich jakości oraz kwestii montażowych.Ogólnie profil Veki jednak odrobinę lepszy od D czy D no i jeżeli producent blisko to łatwiej o ewentualną pomoc gwarancyjną/regulację itp. Jednak i tak najistotniejsza będzie firma/dealer u którego dokonasz zakupu i która zamontuje Ci te okienka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 19.09.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) do usunięcia Edytowane 7 Czerwca 2017 przez zip20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Tak.. i znowu nic nie wiadomo. Porównujesz dacię, clio i lagunę (do tego ta ostatnia w różnych wariantach wyposażenia) I jesteś zdziwiony że ceny są różne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 20.09.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 To może i ja się podepnę, bo wyceny mam bardzo zbliżone...1. Aluplast ideal 4000 roundline- 11 0002. Veka perfectline, okucia winkhaus ( okoliczna fabryka) 12 0003. Drutex iglo 12 000 Przy wybieraniu z tych 3, które są godne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.09.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 To może i ja się podepnę, bo wyceny mam bardzo zbliżone... 1. Aluplast ideal 4000 roundline- 11 000 2. Veka perfectline, okucia winkhaus ( okoliczna fabryka) 12 000 3. Drutex iglo 12 000 Przy wybieraniu z tych 3, które są godne uwagi? same profile okna nie czynią ważne kto je i jak składa! widziałem okna o tych samych "składnikach" jedne zrobione palce lizać drugie prawdziwe zakalce dobra firma+dobry montaż=zadowolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 20.09.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Dziękuję za szybką odpowiedź Więc biorąc pod uwagę nie profil, a motaż i wykonawcę to zostaje nam Veka i Aluplast do rozstrzygnięcia. Z Aluplastem nie powinno być problemu w razie reklamacji ( mam nadzieję ; ) A Vekę robi okoliczna fabryka, więc okna z pierwszej ręki, nie wiem czy ktoś jest z tego rejonu, czy może zna firmę? http://amma.com.pl/art,pl,okna-i-drzwi-pvc.html Edytowane 20 Września 2012 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 20.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 same profile okna nie czynią ważne kto je i jak składa! widziałem okna o tych samych "składnikach" jedne zrobione palce lizać drugie prawdziwe zakalce dobra firma+dobry montaż=zadowolenie ...MONTAŻ to finalny odcinek - jeśli jest dobrze zrobiony to produkt nawet kiepskiej jakości jest w stabnie przeżyć dłużej niż zakłada jego producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 20.09.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jakie to prawdziwe również na rynku okiennym: ...Forum pokazuje, że spora część Klientów źle wybiera. Niektórzy to nawet tak polubili Muratora, że zaczynając nie spodziewali się swojej długiej obecności na tym Forum - tak tanio się pobudowali, że non stop mają z czymś problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 20.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam To może i ja się podepnę, bo wyceny mam bardzo zbliżone... 1. Aluplast ideal 4000 roundline- 11 000 2. Veka perfectline, okucia winkhaus ( okoliczna fabryka) 12 000 3. Drutex iglo 12 000 Przy wybieraniu z tych 3, które są godne uwagi? sporo pojawia się tego typu zapytań a problemy z odpowiedzią tak jak pisali koledzy są spore ze względu na brak w takim zapytaniu 80% danych. Może da radę wprowadzić "schemat" czy "wzór" takiego zapytania/porównania. Ja bym widział to tak: 1. Rodzaj profilu - firma, model, ilość komór 2. Rodzaj okucia - firma, model, funkcje 3. Rodzaj szyby - firma, ilość tafli, współczynnik U dla szyby i jeszcze lepiej dla całego okna (chociaż to i tak zawsze będzie przekłamanie ze względu na okno referencyjne, ale porównać można) 4. Producent całości 5. Montaż - sposób zamontowania 6. Ewentualne dodatki 7. Cena całości Chyba, że macie inne pomysły ? Po stworzeniu takie wzoru, można go podwiesić aby KAŻDY chętny mógł z niego korzystać a zapewne udzielenie odpowiedzi na takie zapytanie będzie łatwiejsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts