Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOPARKA! Potrzebne namiary-okolice W-wy

Recommended Posts

przecież wystarczy się przejechać po okolicy, można wypatrzyć masę tabliczek z numerami telefonów, a nawet samych koparek (też z numerami telefonów).

Ja zainwestowałem w dyktafon i pojeździłem przez 2 godziny po okolicy i przeczytałem wszystkie tabliczki jakie spotkałem. Po powrocie do domu wszystko przepisałem do zeszytu. Wynik: kilka stron z zapisanymi numerami telefonów. Znalazłem w ten sposób: ziemię, hydraulika, koparki, beton, bloczki i kilka hurtowni i sklepów.

Zwracam uwagę na taki drobiazg, jak określenie w jakich to okolicach Warszawy ma być. Koparka nie samochód, przerzucanie jej np. z Łomianek do Piaseczna większego sensu raczej nie ma, bo zajmie cały dzień, a wszystko to są nadal "okolice Warszawy". Może to coś pomoże.

Wesołych Świąt!!!

Dzięki akak69 !! :D

Dzwoniłem!, rzeczywiście w porównaniu z innymi ma rozsądne ceny na swoje usługi i chyba skorzystam! Dzięki za pomoc!

Odpowiadając- ostry , buduję we Włochach,tuż przy Ursusie i jeśli to możliwe to uśmiechnę się o Twój kontakt do koparki! :lol: A nuż będzie tańszy?...

Dzięki za odzew i pomoc!

Pozdrawiam! 8)

W moim przypadku, wykop pod fundament i piwnice około (140-150m3) po kontakcie z 4 "koparkami", cena wykopu była liczona od m3 a nie od godziny! Zależnie od "Koparki" i od tego czy z wywozem ziemi czy bez, cena wahała się od 12-20 PLN za m3.

Szukam dalej, może się uda coś taniej!

Pozdrawiam! 8)

Lepiej za godzinę, wykop to dla koparki co najwyżej jeden dzień co daje 800 zł. Z m3 wychodzą straszne kwoty - u mnie by wyszło 3600 zł przy stawce 12 zł/m3 :o

Dam Ci namiar, który kiedyś dostałem od McLima:

"maly Kramer. Moim zdaniem lepszy ni| Ostrówek czy Fadroma. Naped na 4 kola, nie rozjezdzi gruntu, a ze szybki i obrotny - wyrabia sie szybciej niz inne koparki. Namiar na wlasciciela: 601304149, nazwiska nie znam. Chce 80PLN za godzine bez rachunku (wlicza tez dojazd - do mnie pol godziny, ale nie wiem skad zaczyna). "