snoopyz 08.09.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Witamy tzn ja Grzegorz i Ewa po dlugich przygotowaniach ruszyla budowa domku o kosmicznej nazwie z 200 budujemy w miejscowosci Ciezkowice woj malopolskie na tzw dziadkowiznie czyli dzialce ktora otrzymalismy od rodzicow ! Sledzac forum i ogladajac czytajac dzienniki postanowilem zalozyc nasz wlasny aby podzielic sie doswadczeniami osob ktore z budowa raczej wspolnego nic nie maja hehe troche spozniony wpisy bo budowa sie juz rozpoczela z danych sciany porotherm 30 cm pioro- wpost na zaprawie tradycyjnej strop monolityczny nie zadne terivy dach dachowka ceramiczna creaton czarna glazurowana. w tym roku stan surowy otarty mamy taka nadzieje domek buduje nam firma pana M . jak narazie po kilku dniach wszystko idzie dobrze ! Edytowane 8 Września 2012 przez snoopyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 08.09.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 08.09.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 08.09.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Bede sie staral dodawac informacje o budowie moze kogos ten domek zainteresuje w przyszlym tygodniu beda zalewane fundamenty! po 3 tygodniach zalany chudziak !moze zdazymy ssz w tym roku z planow do zrealizowania myslimy nad WM Z REKU mamy co prawda zakupione kominy WG ale mozna je wypuscic ponad strop i zaslepic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 08.09.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 a to jest nasz system alarmowy o imieniu Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.09.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Witam się pierwsza Domek zapowiada się baardzo fajnie:) Życzę, zeby plan SSZ w tym roku się powiódł. A Stefan rewelacyjny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 09.09.2012 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Dziekujemy obu sie udalo ! Edytowane 11 Marca 2014 przez snoopyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 09.09.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 09.09.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Oto fotka z akcji przewożenia drutu tu sprzęt taty ponieważ czes materiałów kupowaliśmy na początku roku ale czy taniej nie wiem nie porównywałem , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 10.09.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dzisiaj ekipa konczy szalowac fundamenty fotki bede mial wieczorkiem oby juz wiem ze moze desek zabraknąć oraz drutu ale w tym tygodniu powinne byc zalane fundamenty nastepnie czeka mnie rozszolowywanie malowanie ocieplanie zasypywanie mam nadzieje ze w 2 tyg to wszystko zrobie wie ktos jaki jest koszt ułożenia przez fachowca rur kanalizacyjnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 10.09.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) http://http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90ddd6eee3208978.html W przyszłym tygodniu będzie hydraulik do wyceny podłączenia rur kanalizacyjnych co myślicie o takim rozmieszczenia ? Edytowane 10 Września 2012 przez snoopyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 10.09.2012 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 11.09.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Dzisiaj zalewanie fundamentow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 11.09.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Edytowane 17 Września 2012 przez snoopyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 12.09.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Od wczoraj rozpoczeło sie podlewanie fundamentów 3 razy dziennie poniewaz mnie nie ma w Polsce zonka z kuzynem musza podlewac a wieczorkiem Tato juz niebawe staniemy przed wyborem z jakiego materialu wymurowac kominy ja jestem za cegla pelna klinkierowa kolor jakis grafit ale ceny sa wysokie roben np antracyt 4,60 za sztuke moze ma ktos doswiadczenia z budowy kominow z jakimi innymi firmami cegiel sie spotkaliscie i w jakich cenach ? wiem ze nie wolno murowac z dziurawki zeby uniknac przeciekow ale pewenie na 2 kominy bedzie potrzeba ok 800 sztuk. W przyszłym tygodniu ma przyjechac hydraulik wycenic koszta ulozenia rur kanalizacyjnych , tez jestesmy ciekawi ile to moze kosztowac a za 1,5 tygodnia mam urlop wiec biore sie za roszolowanie desek malowanie fundamentow ocieplenie oraz drenarz i zasypywanie oby wystarczyly mi te 2 tygodnie urlopu pod warunkiem ze pogoda bedzie ok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 12.09.2012 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Z braku wody używamy beczki 1000 l wodociag ma byc w przyszlym roku oddany do uzytku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 12.09.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Dosyć pozno zdecydowalismy sie na wentylacje mechaniczna wiec zakupilismy juz kominy ktore beda murowane ale nie wystawiane ponad dach zaslepie je od strony stropu i uzyje nie wiem dla kabli itp moze instalacja solarna kiedys mam rozsterke pan M chce projekt instalacji zeby mogl zostawic otwory w stropie a firmy z ktorymi rozmawialem mowia ze oni saobie wiertnicami te otwory zrobia tak tylko jaki bedzie wtedy koszt wiercenia moze zrobic plan np na allegro taki projekt kosztuje 300 zl i zrobic instalacje samemu moze to nie sa jakies cuda wg projektu a centralke kupic w pozniejszym czasie jestesmy prawie zdecydowanie na rekuperator renovent brik 300 http://www.ceneo.pl/4557845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 13.09.2012 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Narazie nic oprocz podlewania sie nie dzieje, pogoda sloneczna od poniedzialku mysle ze zacznie sie rozszolowywanie czyszcznei desek i wyrywanie gwozdzi potem izolacja fundamentow oraz wycena kanalizacji a za tydzien biore sie do zasypywania fundamentów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 13.09.2012 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 17.09.2012 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Kolejny tydzień minął na budowie , mamy tartak na działce ktory wycin a wierzbe dachowa a w tym tyg moze zaczniemy rozszolowywac deski , po poludniu bedzie hydraulik wycenic robocizne kanalizacji jeszcze tylko kupic pape , dysterbit i styrodur i zasypac fundamenty ! masa pracy przed nami Edytowane 17 Września 2012 przez snoopyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts