Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozwiazanie problemu suchej zabudowy sufit i sciana

przemo784

Recommended Posts

Witam

wszystkich ekspertow prosze o rady w sprawie sufitu podwieszanego

sa to trzy oddzielne powiezchnie jedna obok drugiej rozsuniete od siebie o 30 cm w sumie wymiar pomieszczenia jest 10 m na 9 mam lekki problem z opuszczeniem ich bo bedzie to okolo 3 m do 4 m a druty sa na 1.5 ale slyszalem tez o 3 m czy dobrym rozwiazaniem bedzie laczenie tychze drutow przez specjalne zlaczki przyznam ze tego jeszcze nie robilem i nie wiem jak to zadziala,

Dla pewnosci zrobie probe obciazeniowa jaka sila mozna zerwac takie polaczenie jeli utrzymie okolo 80 kg na taki wieszak to powinno wytrzymac .

Prosz o rady w tej sprawie

druga sprawa to sciana ma wysokosc na 3 m a pomieszczenie jest na okolo 5 m wysokosci dlugosc sciany w lini prostej 7 m i w takich sprawach robilem zastrzaly pod katem 45stopni do sufitu moze wy cos poradzicie

Najlepsze w tym wszystkim jest to ze to hala ze stali i problem tez z mocowaniem bedzie wszystkiego

Moze by zamienic te sciane na murowana tylko nie wiem czy sie zgodzi na to inwestor

Prosze o rady inwestycja rusa 16 wrzesnia .

Z gory dziekuje za sugestie

Pozdrawiam

Przemyslaw

Brakuje wiedzy na temat samego blaszaka.

Pomysł z testowanie już testowanych elementów bezcenny.

Człowieku jak można porwać się na inwestycje nie wiedząc jak ją realizować? Ehhh jakie to Polskie :-)

Nie takich sugesti oczekiwalem

I wiem co robie a chcialem poznac opinie innych a jesli ty nie potrafisz pomoc to sie nie odzywaj Bo szkoda tematu zasmiecac.

A inwestycja nie jest w polsce a konstrukcja jest wykonana ze stali konstrykcyjnej a wypelnienie jest z bloczkow .

TAk sie zastanawiam czy ktos potrafi pomoc w takiej sprawie czy tylko sami madrale sa co pewnie siedza na internecie i w teori a w praktyce nic bardzo nie zrobili

Pozdrawiam pana powyzej