Szpulka 06.04.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Wjazd i wejście do domu mam z jednej strony a taras i całą resztę działki z drugiej. Strasznie to niewygodne latać dookoła przez drzwi zwłaszcza, że mam wygodne wyjście z holu na drugą stronę domu (na taras). Mam tam zwykłe plastikowe okna balkonowe i ciągły problem jak tą cholerę za sobą przymknąć, żeby nie wlazł pies, żeby nie było przeciągu itp.Macie może jakieś pomysły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek K. 06.04.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Są specjalne tzw. zatrzaski balkonowe. Kosztuje to ok. 15zł. Drzwi otwierasz od środka, wychodzisz na taras i zatrzaskujesz z zewnątrz. Żeby wrócić musisz mocniej pchnąć drzwi z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek K. 06.04.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Są specjalne tzw. zatrzaski balkonowe. Kosztuje to ok. 15zł. Drzwi otwierasz od środka, wychodzisz na taras i zatrzaskujesz z zewnątrz. Żeby wrócić musisz mocniej pchnąć drzwi z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 06.04.2004 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 A gdzie takie zatrzaski kupić? Czy wszystkie firmy okienne mają to w ofercie? Jak to się montuje do okna plastikowego - przykręca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 06.04.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 ja mam tez taki "zatrzask" i z powodzeniem dziala. zamowilem go razem z oknem ale mozesz kupic w sklepie z okuciami drzwiowymi i okiennymi i sam go bez problemu zamotujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 06.04.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 A gdzie takie zatrzaski kupić? Czy wszystkie firmy okienne mają to w ofercie? Jak to się montuje do okna plastikowego - przykręca? polecam VBH w calym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 06.04.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Co to jest WBH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 07.04.2004 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Znalazłam VBH to chyba to:http://www.vbh.pl/o_firmie.phtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 07.04.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Idź do OBI - ja tam ostatnio znalazłem śrubki na sztuki!!!!!!!!!!!!!!! Rewelacja!!!!!!!! Są też inne dziwne i cudowne rzeczy jak okucia do drzwi, okien, klamki, zaczepy, rozwórki, zaślepki, rolki - trzeba tylko dokładnie poszperać na półkach. Ja znalazłem w OBI okucia i prowadnice do drzwi przesuwnych w szafie. Raptem zapłaciłem 80 zł + płyta wiórowa okleinowana 250 zł. Koszt takich drzwi 350 zł [razem z tymi śrubkami]. Ile za takie drzwi biorą FACHOWCY to wiadomo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 07.04.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Zewnętrzna klamki to w zasadzie nie klamka tylko taki mały uchwyt. Radzę kupić na zapas, bo się lubieją łamać Mr.Pchelak - ja od dawna jestem fanem firm handlujących okuciami meblowymi. Jak komuś nie straszna wiertarka, wyżynarka i wkrętarka (3xW ) to większośc dupereli meblowych w domu może zrobić za 30%-50% Zresztą to dotyczy wszystkiego - zaczynamy być normalnym krajem w którym najdroższa jest praca ludzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 07.04.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Jasiu.Moja żona wpadła w popłoch i panikę i pukała się w czoło jak jej powiedziałem że te drzwi to ja "siam". Teraz jest tak zachwycona i zadowolona, że zastanawiam się nad aparatem co tego, no sam...... [ja już sił nie mam].Teraz zamierzam wstawić okna - też sam. A żona nie dowierza.Tak więc do tego 3xW dodam czwarte W/W - Wiara/Wsiebie i piąte Wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 07.04.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 A możecie opisać jak taki zatrzask wygląda ? Udało mi sie znaleźć zatrzask meblowy, ale da się go zamontować w drzwiach tylko wykonując spory otwór w ramie, a ja wolałbym coś, co przykreca sie na zewnątrz ramy... I jak wygląda taka klamka ?, próbowałem zamontować klamkę do drzwiczek meblowych, ale ją sie montuje śrubami przewiercajac ramę na wylot... Chyba kiepski ze mnie majsterkowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 07.04.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Klamke i owszem przykręca się do ramy na wkręty. Klamka wygląda jak mały wyprowfilowany prostokącik wielkości ca 5x6cm. Po przykręceniu do ramy dzrzwi jest za co złapać, coby je pociągnąc do siebie Natomias zatrzask składa się z dwu częsci: 1. Na drzwiach okrągły dybel - taki jak te do zamykania okna - niczym się nie różni. 2. Na ościeżnicy okna coś co ma otwór w kształcie litery Omega ze sprężynującymi skrzydełkami. .... a co tam będę proch wymyślał - pogooglałem i znalazłem http://www.balex-bud.com.pl/html/okucia.html http://www.winkhaus.com.pl/Baner/ ...i wiele innych - wystarczy w google wpisać "drzwi balkonowe zatrzask" O!!! tutaj napisali, że komplet kosztuje 30 złociszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts