Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja salonu-prośba o pomoc

platka

Recommended Posts

A nie boisz się, ze coś się ze scianą będzie działo, jak pomalujesz ściany tylko farbą, bez kładzenia płytek? Ja tak miałam kiedyś w łazience, farba olejna niby do łazienek, i odpadała farba razem ze scianą :/

Ale po ilu latach :D

Ja miała w starej łazience farbę w łazience i teraz też mam farbę w łazience (nie całej oczywiście), w kuchni farbę też mam i nic mi nie odpada :)

Miśka, jest tak jak pisze Moorela, farba musi mieć żywicę akrylową. Farby te są trwałe. Pomalowana nimi ściana"oddycha " i lepiej przepuszcza parę wodną niż winylowa. Mój wykończeniowiec mówił, że takie ściany trzeba też trochę przeszlifować, bo widać nierówności.

Dzisiaj zrobiłam drugi przegląd płytek - już tak na spokojnie i gres powyżej wciąż numer 1 w tym odcieniu, zastanawiam się jeszcze nad trochę jaśniejszym odcieniem i z tej samej serii wypatrzyłam tę:f-piemme-valentino-fashion-colonial-gres-lap-ret-44-5x44-5.jpg

Niestety są strasznie drogie :( i nie wiem, czy nasz budżet to wytrzyma :(

pozdrawiam

Moorela, właśnie przeczytałam Twój dziennik i widzę, że masz już temat łazienek prawie zakończony, strasznie Ci zazdroszczę, bo ja się jeszcze miotam :(

A ile kosztuje Desvres Lunes Titan?

Wypatrzyłam jeszcze w Max Fliz poniższy gres, ale nie potrafię rozszyfrować, czy ktoś może pomóc?

ES/IB/CH66SI

ES/IB/CH66CR - na pewno to są hiszpańskie i kosztują 109 zł. :)

SHI235N

SHI231N