totito 09.09.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 WitamDziś sąsiad z góry zalał moje mieszkanie, które niedawno zostało kupione. Od sprzedającego dowiedziałem się, że ściany działowe sa z regipsu a w środku jest wełna... Sufit to metalowy stelaż do którego przykręcone są regipsy.Mam więc pytanie - jeśli tam wszędzie dostała się woda to muszę to wszystko wymienić??Większość osób z którymi rozmwiałem twierdzi, że wełna zacznie gnić i śmierdzieć natomiast regips zacznie się wyginać i falować...Warto chyba dodać, że woda lała się dobrych kilka godzin, obydwa mieszkania stoją puste i dopiero sąsiedzi się zorientowali gdy woda była już na korytarzu...Z góry dziękuję za odpowiedzi osób posiadających na ten temat wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 12.09.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Najlepiej to dowiedz się, jakiej firmy jest ta wełna i zadzwon do producenta. Mieszkanie było ubezpieczone? Jeśli tak, to pokryją koszty wymiany w najgorszym razie. Jeśli nie, to niestety szykuje sie chyba spory wydatek :/ Straszna sprawa z takimi sąsiadami, mnie sąsiadka przez jakiś czas regularnie zalewała sufit w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts