mkpiwo 06.04.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam mam wielki problemmój domek wykonany jest gazobeton-styropian-gazobetonmam zamiar go :1. otynkować2. ocieplić i otynkować czy ocieplać ? a jeżeli tak to czym wełna czy styropian?jeżeli tylko tynkować to jaki tynk?mineralny czy akrylowy? bedę wdzięczny za każdą pomoca może ktoś dysponuje namiarem na dobrą i sprawdzoną ekipę która mogłaby coś takiego wykonać pozdrawiammk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 06.04.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Jak masz ścianę trójwarstwową, to co chcesz jeszcze ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalin 06.04.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Myślę że akrylowy - nie chłonie wilgoci a przy gazobetonie na zewn to ważne. Jak czytam o Twoich ścianach to myślę że ocieplenie niepotrzebne ale podpytaj budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.04.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 zalezy ile gazobetonu i ile styropianu, jednak jak chcesz ocieplac to polecal bym welne wychodzi troszeczke drozej ale masz pewnosc ze myszy ci tego nie zjedza i dodatkowo welna poprawia akustyke w przeciwnienstwien do styropianu (ktury jeszcze ja pogorsza!!). Jezeli chodzi o tynk mysle ze wystarczy zagruntowac i mineralny dac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.04.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Przede wszystkim nie można takiej ściany ocieplić dodatkowym styropianem. Zamkniesz w ten sposób odpływ wilgoci z warstwy między styropianami. Najlepszy przepis na wyhodowanie grzybów ściennych.Pozostaje tylko wełna. Niezaleznie czy od wewnątrz czy od zewnątrz. Chociaż to drugie jest poprawniejsze. No i tynk paroprzepuszczalny a więc nieakrylowy. Pozostaje silikatowy(krzemiankowy), silikonowy lub mineralny + farba silikatowa lub silikonowa.Nie znam twojej ściany, ale jesli masz przynajmniej 6-8cm. styropianu, to normy juz spełnia. Więc czy na pewno warto ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkpiwo 06.04.2004 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 bardzo dziękuje za wszystkie podpowiedzibo na budowaniu znam się jakna samolotach ja też ze względu na koszty chciałem zrezygnować ze styropianu i wełnyale jeden z "fachowców" koniecznie doradzał ocieplenie styropianem!też wydawało mi się że nie będzie żadnej wentylacji ale on swoje chyba zosatnę tylko przy tynku i to mineralnychchociaż wolałbym akrylowy / fajne kolory!/ale on chyba też nie przepuszcza niczego więc obawiam się rozkwitu grzybków na ścianach co robić?oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts