michal.bdg 09.09.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam, Jak w temacie. Jest to kompaktowa pompa P-W o mocy 5,6 kW. Cena w raz z montażem 26 000 brutto. Warto?? Czy może wybrać coś innego??Czas nagli a ja dalej nie wiem czym grzać. Dom 110m2 Ostatnio rozważam nawet Gaspol cena kpl. usługi wraz z dobrym kondensatem 11 000 tyś Na gaz wydam ok. 6-7 tyś na sezon grzewczy a jak to może wyglądać przy PPC na prąd wydam dużo mniej?? -pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amerikan1 10.09.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Moc raczej powinna być większa choć nie wiem jakie będzie zapotrzebowanie na ciepłoTwojego domu, ale choćby ze względu na Cw większa moc była by wskazana. Jeśli PC ma być jedynym źródłem ciepła powietrzną należałoby przewymiarować. Co do kosztów 2 do max.3 tyś ale może być i 1,5 tyś. wszystko zależy od zapotrzebowania domu na energię cieplną, stylu życia i preferowanych temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 10.09.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 To trochę jak wróżenie z fusów. Troszkę mało konkretnych danych by cosik doradzić w tym temacie. Odnośnie Viessmanna i jego cen to aż mnie telepoce jak sobie porównam z konkurencją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 10.09.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 To trochę jak wróżenie z fusów. Troszkę mało konkretnych danych by cosik doradzić w tym temacie. Jak to mało konkretów? Wystarczy przeczytać ulotkę firmy V: "Pompy ciepła typu split pracują szczególnie ekonomicznie. Modulowana moc grzewcza (i chłodnicza) pompy ciepła zapewnia płynne dopasowanie ilości wytwarzanego ciepła do zapotrzebowania budynku na ciepło przy zmieniających się temperaturach zewnętrznych. Dzięki temu, pompa ciepła pracuje szczególnie efektywnie przy obciążeniu częściowym, dostarczając zawsze tylko tyle ciepła ile potrzebuje budynek do jego komfortowego ogrzania" W związku z powyższym wydaje mi się, że te 26 KPLN to za mało. Gdyby kosztowała 52, to by było w sam raz. Chodzi o to, żeby znajomi bogaci ludzie sukcesu nie posądzili o człowieka o dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 11.09.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Mimo wszystko zejdźmy na ziemię.Z czego dom wybudowany, jakie ocieplenie w ścianach, dachu, czy jest poddasze itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberrrto 13.09.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Sprawdź też ceny w Amerigas mogą wyjść korzystniej. Mój szwagier ma zbiornik właśnie amerigas i sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.09.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Jeżeli chodzi o pompę Viessmann-a Vitocal 222-S to najważniejszy jest fakt że pompa się przestaje pracować przy -15 i musisz mieć dodatkowe źródło ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nietakisupermario 10.10.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam, Jak w temacie. Jest to kompaktowa pompa P-W o mocy 5,6 kW. Cena w raz z montażem 26 000 brutto. Warto?? Czy może wybrać coś innego?? Czas nagli a ja dalej nie wiem czym grzać. Dom 110m2 Ostatnio rozważam nawet Gaspol cena kpl. usługi wraz z dobrym kondensatem 11 000 tyś Na gaz wydam ok. 6-7 tyś na sezon grzewczy a jak to może wyglądać przy PPC na prąd wydam dużo mniej?? -pozdrawiam Michał Porównaj sobie jeszcze gaz Amerigas. Ja mam u siebie i jestem bardzi zadowolony. Rachunki takie jak wspomniałeś lub mniejsze a mam dom 140 m2. Poza tym świetna obsługa i doradzą ci jaki zbiornik wziąć najlepeij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.10.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Porównaj sobie jeszcze gaz Amerigas. Ja mam u siebie i jestem bardzi zadowolony. Rachunki takie jak wspomniałeś lub mniejsze a mam dom 140 m2. Poza tym świetna obsługa i doradzą ci jaki zbiornik wziąć najlepeij. Mogę poprosić o wiecej szczegółów? Jaką masz cenę za litr/m3 propanu? Ile płacisz za dzierżawę zbiornika? Jaka była opłata wstępna za instalację? Który rok umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts