Aurv 11.09.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witajcie, małymi krokami biorę się za remoncik pokoju. Głównie wygładzenie ubytków i malowanie. Tutaj jednak pojawia się problem, ponieważ ściany pokoju, który chcę odświeżyć, za starych czasów zostały pomalowane kredą. Wystarczy lekko przejachać dłonią, a już jest cała biała od spodu. Sądzę, że nie będzie tutaj łatwo z przygotowaniem pod malowanie. Szukałem na forum jak i w googlu informacji jednak nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Jak powinno wyglądać dokładnie przygotowanie takiej ściany do malowania? Wystarczy jedynie szmatą z mydłem zmyć raz tą kredę czy też należy ją ścierać papierami tudzież czymś innym do konkretnego momentu? Chciałbym uniknąć ścierania bo to wiąże się z ogromną ilością pyłu. Nie ma możliwości zastosowania np jakiegoś gruntu strikte przeznaczonego do takiej powierzchni? W przypadku gdy chcę użyć gładzi to powinno to wyglądać tak: Czyszczę ścianę wodą z mydłem => gruntuje => szpachluje itp => ponownie gruntuje tam gdzie użyłem gładzi => maluje ? Czy dobrze myślę o zagruntowaniu powierzchni na której położyłem gładź? Przy okazji zapytam jeszcze jaki grunt polecacie wybrać. Z góry dzięki za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts