sachar99 11.09.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam wszystkich,Ponieważ stare ogrodzenie w moim rodzinnym domu wyzionęło ducha, postanowiłem wybudować nowe. Jedyne łatwo dostępne drewno na sztachety to osika. Niestety spotkałem się z różnymi opiniami - a to, że będzie się wyginać w kształt paragrafu itp. były też opinie pozytywne, że niby drewno wytrzymałe. Gdzieś czytałem, że robią z tego gonty.Jak to faktycznie jest z tą osiką? Nie mam doświadczenia z drewnem. Wiem jednak, że na mojej posesji jest garaż obity osiką. Deski w bdb stanie, proste, trudno wbić w nie gwóźdź. Rok postawienia 1986, więc sporo. Jedynie od dołu pojawiły się wżery, ale to może z braku orynnowania. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie będę wdzięczny za odp. Sztachety 2,5x7x145. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.09.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 ...jak robią dachy z osiki czyli topoli to i sztachety też Trzeba tylko dobrze zabezpieczyć, zresztą jak każde drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts