EWBUD 25.02.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ewbuxxxo: białego?! Bo jak pamiętam pisałem o białym. Koszt szarego będzie ze 2 złocisze tańszy - co i tak daje połowę ceny ok. 10 zł/m2 tynku SZAREGO ze wszystkimi listwami, narożnikami i siatkami - tak: mniej/więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 25.02.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Czy w przypadku tynku tradycyjnego, nakładanego ręcznie ten biały cement daje się do wszystkich trzech warstw czy tylko do ostatniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 25.02.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 A&G: a to zależy w jakich warunkach będzie ten tynk. I na zewnątrz czy wewnątrz. Jeden wykonawca, robiąc tynk renowacyjny - podkład także robił na białym. W starej kamienicy - wszystkie warstwy szły na białym.ewbuxxxo: to ja nie chcę wiedzieć jaki cement jest w zwykłym tanim szarym gotowym tynku... Po prostu nie chcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 25.02.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 A&G: a to zależy w jakich warunkach będzie ten tynk. I na zewnątrz czy wewnątrz. Jeden wykonawca, robiąc tynk renowacyjny - podkład także robił na białym. W starej kamienicy - wszystkie warstwy szły na białym. ewbuxxxo: to ja nie chcę wiedzieć jaki cement jest w zwykłym tanim szarym gotowym tynku... Po prostu nie chcę... tynk wewnątrz nowego budynku jakie jeszcze warunki trzeba brać pod uwagę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 26.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A&G: a skąd mogłem wiedzieć? Poza tym budynek stary czy nowy. Renowacja idzie inaczej jak "nierenowacja". Inne podkłady. Według mnie tak naprawdę przynajmniej dwie ostatnie (szpryc/narzut plus ta głaskana) powinny być białe. Jeżeli chcecie dawać na pierwszą szare - to też takie naprawdę dobre (czy to gotowe czy ręcznie mieszane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 18.06.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Otynkowałem ściany tynkiem cem-wap z worków, Pytanie co teraz zrobić na ścianach z pylącym się piaskiem. Czy gruntować, czy malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts