rumcajspk 12.09.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam szanownych forumowiczów. Mam taki problem z wentylacją. Otóż nie mam kanału wentylacyjnego w jednym z pomieszczeń w piwnicy i żadnego kanału grawitacyjnego w pobliżu. Jak zwentylować takie pomieszczenie dodając jeszcze że jest całkowicie obsypane z zewnątrz gruntem? Mam zamiar przebić się przez ścianę ale nie wiem jak później wyjść z gruntu do góry. Jak zabezpieczyć się przed wodą która może wpływać do takiego kanału? Jakie rozwiązanie zastosować i czy jakieś istnieje? Proszę o poradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.09.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Zastosować czerpnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumcajspk 19.09.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Czerpnia jak rozumiem będzie działać jako nawiew a co z wywiewem? Edytowane 19 Września 2012 przez rumcajspk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 19.09.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pomieszczenie jest chyba połączone z innymi, więc jak zrobisz do tej piwnicy czerpnię, to wywiew powstanie samoistnie przez komin wentylacyjny sąsiedniego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 20.09.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 A jak nie, to czerpnię i wyrzutnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts