dżeyson 12.09.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam.Sytuacja przedstawia się tak że schody zostały dziadosko zakonserwowane przez niby specjaliste.Po zimie zaczęły odpadać pojedyncze płytki piaskowca,miejscami płyty popękały lub się ukruszyły,miejscami powypadały fugi itd.Dzieła zniszczenia dokonały plamy po tłuszczu które nie chciały zejść pod pływem zimnej wody pod ciśnieniem(mam zamiar umyć gorącą pod ciśnieniem)Zakupiłem już środek konserwujący lithofin(czy jakoś tak)Jednak najpierw zamierzam podoklejać uszkodzone elementy i uzupełnić braki.Dlatego też potrzebuje porady jakie środki zakupić,chodzi mi o klej i szpachle i jak dobrać odpowiedni kolor?Przeglądałem troche sklep kamieniarski ale nie mam pojęcia co wybrać.Wydziałem że można zakupić pigmenty do kleju ale czy to dobry pomysł?Jeżeli będzie potrzeba to mogę wstawić jakieś zdjęcia jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norquimia 14.09.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witaj. Od razu nie obwiniaj wykonawcy. Potrzeba ustalić parę rzeczy 1- czy schody są odizolowane od podłoża,jeżeli nie to czy była robiona izolacja pod płytki. Jeżeli nic takiego nie było robione to najlepsza impregnacja nic nie pomoże.Po prostu pierwsze mocniejsze słońce po zimie robi spustoszenie czy są to schody,tarasy balkony.Jeżeli kiedyś zaobserwowałeś płytki zawsze odpadają wiosna lato.Występuje takie samo podciąganie kapilarne jak przy fundamentach. Pod płytki trzeba zrobić izolacje tak ja zrobiłem tylko miałem płytki z granitu A na tak zrobione schody dobry impregnat.Plamy z oleju,tłuszczu,kawy to nie problem mam na to środki.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norquimia 14.09.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 I jeszcze jedno Ubytki w piaskowcu naprawia się dobrą ,bardzo dobrą fugą do płytek a kolorów jest naprawdę wiele.Jeśli cię to zaciekawiło to dam ci sposób wykonania bardzo prosty a zarazem skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts