turalyon 12.09.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam. Ponad dachem komin mam oklejony 2cm styrodurem. Ktoś mi powiedział że na styrodur mogę bezpośrednio kłaść tynk, i nie muszę tak jak w przypadku zwykłego styropianu stosować kleju i siatki. Czy to prawda? Ułatwiło by mi to życie bo fundamenty też mam oklejone styrodurem i za niedługo palnuje je tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 12.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 ...styrodur jak wiesz jest nienasiąkliwy, rozumując logicznie nic nakładane na niego nie będzie miało możliwości związania....na forum pisali, że można go przetrzeć tarką, albo ponacinać i dzięki temu klej/tynk ma się czego zaczepić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 13.09.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Nie bardzo realne wydaje mi się położenie tynku bez warstwy zbrojącej, tj. siatka + klej. Ja bym nie ryzykował - ale to Twój komin, więc do dzieła Tylko jak zaczniesz robić to daj znać po jakim czasie pojawiły się pierwsze pęknięcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts