andrzejku 12.09.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Kilka informacji, moze potrzebnych Działka budowlana oddalona o ok 190m od najbliższego słupa. Mam podpisane umowy z PGE na przyłącze prowizorki budowlanej i właściwe przyłącze budowlane do mojego budynku. O ile dobrze zrozumiałem warunki oraz tak jak w rozmowach z niektórymi elektrykami wynikało, że:- prowizorkę muszę doprowadzić sam,- właściwe przyłącze kablowe wykona energetyka Dzwoniąc po elektrykach "z układami" w moim rejonie uzyskałem wyceny rzędu 11-14 tys, co wydaje mi się sporo za dużą kwotą.Panowie elektrycy jako argument użyli że energetyka nie zgadza się na poprowadzenie prowizorki na żerdziach drewnianych, tylko trzeba poprowadzić na słupach betonowych.Czekam jeszcze na wycenę dwóch innych elektryków. Może ktoś by znał odpowiedź na poniższe pytania/problemy: 1. Czy PGE może wymóc na mnie doprowadzenie prądu na słupach żelbetowych? 2. Analizując mapę 'znalazłem" krótszą drogę na poprowadzenie prowizorki, przez działki osób, które sprzedały moją działkę. Właściciele wyrażają zgodę na poprowadzenie prowizorki przez ich działki wzdłuż granicy na czas potrzebny do doprowadzenia właściwego przyłącza przez PGE do mojej działki drogą, w której mam prawo do ułożenia mediów. Jeden z elektryków powiedział mi, ze musiałoby to być potwierdzone notarialnie. Czy ktoś miałby może wzór takiego pisma, w którym sąsiad wyraża zgodę? Jakie dane byłyby potrzebne? Ewentualnie czy ktoś wie czy PGE ma wzór takiego pisma? niestety możliwość dodzwonienia się i obsługa klienta w PGE pozostawiają wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts