matbos77 13.09.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dzień dobry!Pytanie pozornie teoretyczne lecz mam zamiar ten pomysł wykorzystać.Czy typowy elektryczny podgrzewacz wody (konkretnie Elektrolux ewe 100) może spełnić rolę zasobnika współpracującego z dwufunkcyjnym kotłem gazowym.Chodzi mi głownie o porównanie podstawowych parametrów konstrukcyjnych (izolacja cieplna,przepływy itp) tych dwóch urządzeń.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.matbos77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 13.09.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Trochę ciężka sprawa by to tak wykorzystać, ponieważ w tym podgrzewaczu nie ma wężownicy, którą by się tę wodę ogrzewało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matbos77 13.09.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Mam na myśli współpracę z kotłem dwufukcyjnym bezzasobnikowym.Takim do bezpośredniego poboru CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts