KK2012 13.09.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witam! Czekam na wycenę ogrodzenia frontowego o długości 13 metrów o wyglądzie I----I-----------I----I--I----I----I Montażu oraz zakupu przęseł nie liczę, także np. automatyki do bramy przesuwnej. Do wykonania jest fundament o głębokości 0,8 metra i szerokości 0,2 metra, zbrojenie na całej długości , ułożenie cegieł klinkierowych w ilości 804 sztuk + fugi, pręty, czapy itp. w tym 7 słupków i 4 podmurówek. Jakiej ceny robocizny się spodziewać za coś takiego? Orientujecie się? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaszo 07.10.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Podciągne troche temat ,bo coś za cicho ,a mnie tez to dopadło i bardzo mnie interesuje co znawcy moga podpowiedziec ? Bardzo prosze o jakis kierunek cenowy . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.10.2012 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Na moje oko 5-6 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaszo 08.10.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 jar.os Dziekuje bardzo za odpowiedz Ceny sa troche szalone (przynajmniej- jak to zwykle bywa- dla tych co finansuja ,a nie robią) Szukam na forum i juz troche sie zapoznałam z cenami ,nie moge jednak znalezc konkretnej rzeczy a mianowicie :::wykonanie podmurówki (szalowanie ,wykop ),ułozenie murku i słupkow z gotowych elementów razem z tymi czapkami na 8 el w gore- murek na 2 el -na gotowo w metrach ,czyli jakies 2 pola po 2 m i 2 po 2,60 .+ słupki do bramy. Nie wiem jak to sie liczy od ułozenia metra, czy słupka ? czy jak kto sobie zawoła ???-o jakie to skomplikowane !! zwłaszcza wtedy kiedy trzeba płacic !! (brama to oddzielna kieszen:rolleyes:)-dzieki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.10.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 anaszo , sam klinkier 2,5 - 3 zł szt , plus czapki , plus wykop ,pewnie ręcznie bo tego niewiele , jakiś szalunek , zbrojenie , ............trochę dlubania przy tym jest , na drugi dzień po zalaniu betonem nikt nie bedzie murował klinkieru , musi postać do czasu zdjęcia szalunków , więc wykonawca będzie się woził parę razy ze swoimi zabawkami , to też jakaś strata czasu dla niego , życzę Ci abyś znalazł wykonawcę co zrobi to w cenie ktorą podałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaszo 16.12.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 GrzesiekOcice -dziekuje za pomoc . Wyszlo prawie tyle ,ile wyliczył jar.os i sprawa byłaby juz zamknieta, gdyby nie fakt ze brama wyszła za wysoko. Ogrodzenie juz zrobione ,niestety musimy zrobic poprawke (doróbke ) poniewaz mamy wysoko działke i brama jest za wysoko Na tyle troche ze robiąc kostke musielibysmy zrobic schody i wjezdzac po schodach na plac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts