marcel_76 13.09.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witam. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale proszę o wyrozumiałość. Buduję Dom systemem gospodarczym, większość prac wykonuję sam ze znajomymi, względnie zatrudniając jakiś pomocników. Dziennik budowy muszę przedstawić do banku a tam brak wpisu w rubryce wykonawcy. Kierownik budowy który podbija mi poszczególne etapy mówi mi iz mam tam wpisać budowa systemem gospodarczym i to wystarczy. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie i co należy wpisać?Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.09.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 A jakie to ma znaczenie, jakie jest NASZE zdanie? To MY pracujemy w TWOIM banku i będziemy oceniać TWÓJ dziennik pod kątem NASZYCH wymogów? Czy może raczej będzie to robić pracownik banku? Może tam zadzwoń i zapytaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel_76 13.09.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 A jakie to ma znaczenie, jakie jest NASZE zdanie? To MY pracujemy w TWOIM banku i będziemy oceniać TWÓJ dziennik pod kątem NASZYCH wymogów? Czy może raczej będzie to robić pracownik banku? Może tam zadzwoń i zapytaj? Ok. Ale nie chodzi tylko o bank ale również o to żeby wszystko później było dobrze w sprawach zakończenia budowy i odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 W sprawie odbioru to masz prawo sam budować.W sprawie banku to co bank to obyczaj,ich pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 15.09.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ok. Ale nie chodzi tylko o bank ale również o to żeby wszystko później było dobrze w sprawach zakończenia budowy i odbioru. A kończyć budowę i odbierać gotowy budynek będą ludzie z forum, czy może urzędnicy z TWOJEGO urzędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 17.09.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witam. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale proszę o wyrozumiałość. Buduję Dom systemem gospodarczym, większość prac wykonuję sam ze znajomymi, względnie zatrudniając jakiś pomocników. Dziennik budowy muszę przedstawić do banku a tam brak wpisu w rubryce wykonawcy. Kierownik budowy który podbija mi poszczególne etapy mówi mi iz mam tam wpisać budowa systemem gospodarczym i to wystarczy. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie i co należy wpisać? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Od strony nadzoru budowlanego wystarczy. Od strony banku pozostanie Ci się upierać, że wystarczy (pewnie nie będzie trzeba się upierać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts