Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowa systemem gosposdarczym a wpis wykonawcy w dzienniku budowy

marcel_76

Recommended Posts

Witam. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale proszę o wyrozumiałość. Buduję Dom systemem gospodarczym, większość prac wykonuję sam ze znajomymi, względnie zatrudniając jakiś pomocników.

Dziennik budowy muszę przedstawić do banku a tam brak wpisu w rubryce wykonawcy. Kierownik budowy który podbija mi poszczególne etapy mówi mi iz mam tam wpisać budowa systemem gospodarczym i to wystarczy. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie i co należy wpisać?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

A jakie to ma znaczenie, jakie jest NASZE zdanie?

To MY pracujemy w TWOIM banku i będziemy oceniać TWÓJ dziennik pod kątem NASZYCH wymogów?

Czy może raczej będzie to robić pracownik banku?

Może tam zadzwoń i zapytaj?

Ok.

Ale nie chodzi tylko o bank ale również o to żeby wszystko później było dobrze w sprawach zakończenia budowy i odbioru.

Witam. Nie wiem czy piszę w dobrym dziale proszę o wyrozumiałość. Buduję Dom systemem gospodarczym, większość prac wykonuję sam ze znajomymi, względnie zatrudniając jakiś pomocników.

Dziennik budowy muszę przedstawić do banku a tam brak wpisu w rubryce wykonawcy. Kierownik budowy który podbija mi poszczególne etapy mówi mi iz mam tam wpisać budowa systemem gospodarczym i to wystarczy. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie i co należy wpisać?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Od strony nadzoru budowlanego wystarczy.

Od strony banku pozostanie Ci się upierać, że wystarczy (pewnie nie będzie trzeba się upierać).