draco20051 14.09.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 WItam. Czy 90 kg zageszczarką ubije dobrze piach pod chudziaka. Moge sypac warstwami np po 10 cm. Zastanawiam się czy nie za lekka taka zagęszczarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.09.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Wystarczy w zupełności, tylko pamiętaj, że najtrudniej jest zagęścić w rogach pomieszczeń, i tam przydałby sie "skoczek".Ja zagęszczałem chyba 70 kg zagęszczarką - 80cm w 5 warstwach - lekko zwilżyłem piasek - i zaczynałem od zewnętrznej części, a kończyłem w środku i tak kolejno - do dzisiejszego dnia wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 14.09.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Wystarczy w zupełności, tylko pamiętaj, że najtrudniej jest zagęścić w rogach pomieszczeń, i tam przydałby sie "skoczek". Ja zagęszczałem chyba 70 kg zagęszczarką - 80cm w 5 warstwach - lekko zwilżyłem piasek - i zaczynałem od zewnętrznej części, a kończyłem w środku i tak kolejno - do dzisiejszego dnia wszystko OK Ja 500 , wskaźnik zagęszczenia Is=0,98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariaIMichu 14.09.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ja 500 , wskaźnik zagęszczenia Is=0,98. Rozumiem, że fundament był solidnie obsypany na zewnatrz, bo inaczej ten zagęszczany piach mógłby Ci mury porozsadzać. Swoja droga uważam, ze lepiej zagęszczac warstwami a mała zagęszczarką niz wjeżdżać takim kolosem jak 500kg. To jest dobre utwardzac dojazd przed domem a nie piach pod chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 15.09.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Rozumiem, że fundament był solidnie obsypany na zewnatrz, bo inaczej ten zagęszczany piach mógłby Ci mury porozsadzać. Swoja droga uważam, ze lepiej zagęszczac warstwami a mała zagęszczarką niz wjeżdżać takim kolosem jak 500kg. To jest dobre utwardzac dojazd przed domem a nie piach pod chudziaka. Wieniec na ścianie i obsypka równoczesna z obu stron. Zagęszcane było warstwami co 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariaIMichu 15.09.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Świadomie wybrałeś taka zagęszczarkę, czy akurat taka była pod ręką. Przecież zabawa z przenoszeniem jej raz do środka raz na zewnątrz to tez żadna przyjemność. Domyślam się, że to koparka ja przenosiła na jakiś linach ale mimo wszystko, sporo niepotrzebnej, wg mnie, zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 16.09.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Świadomie wybrałeś taka zagęszczarkę, czy akurat taka była pod ręką. Przecież zabawa z przenoszeniem jej raz do środka raz na zewnątrz to tez żadna przyjemność. Domyślam się, że to koparka ja przenosiła na jakiś linach ale mimo wszystko, sporo niepotrzebnej, wg mnie, zabawy. Moim zdaniem zagęsczarka min. 200, 90 to nadaje się pod kostkę przy wejściu do domu i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts