klasowki 14.09.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam, Posiadam garaż nieogrzewany, konstrukcja ze słupów drewnianych, obite od zewnątrz deskami, pomalowanymi drewnochronem,\ Po kilku latach wpadłem na pomysł żeby jednak ocieplić pomieszczenie bo temperatura w zimie zaledwie o pare stopni różni się od otoczenia. I tu jest problem, zewnętrzna elewacja z desek wygląda bardzo ładnie i pasuje do reszty domu i szkoda byłoby ja zasłonić ociepleniem, No i pytanie: Jesli zdecyduje się na ocieplenie np styropianem od WEWNATRZ, to czy powinienem zostawic szczelinę powietrzna miedzy styropianem i elewacją ? (np deseczki dystansowe , czy też klej "w łatki") W wielu poradnikach przeczytałem że brak obramowania klejowego na styropianowej płycie to podstawowy błąd Na pierwszy rzut oka wydaje sie że nieszczelne deski dają możliwość odparowania na zewnątrz ewentualnej wilgoci (garaż nieogrzewany) , Będe wdzięczny za opinie Pozdrawiam, Olaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts